Résultat de recherche d'images pour "oruzje deca srbije"ALARM: Fëmijët serbë mbështesin terroristët! (Alarmantno “Srpska deca podržavaju teroriste!“) eshte ky titulli i gazets seserbe “Npvosti” due ju referuar sonazhit të  Qendres se Mrojtjes dhe Sigurise ne Serbi, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Më shumë se gjysma e nxënësve ne Serbi sillen me dhunë

Më shumë se gjysma e nxënësve sillen me dhunë, shumë duan të blejnë armë, dhe disa po luten që tashmë e kanë atë

Çdo nxnes tjetër në Serbi është i dhunshëm, 14 për qind duan të blejnë armë zjarri, ndërsa rreth shtatë për qind kanë armë të ftohta, ndërsa 13 për qind e nxënësve të shkollave fillore dhe të shkollave të mesme thonë se do të ndihmonin terroristët!

Këto janë rezultate shqetësuese të një sondazhi të kryer nga Qendra e Kërkimit për Mbrojtjen dhe Sigurinë. U testuan gjithsej 900 studentë dhe u zhvilluan në pesë shkolla fillore dhe të mesme në mbare Serbine nga Bujanoca deri në Subotice, si ne Sombor, Novi Sad, Petrovac etj..njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Milos Tishma, president i Qendrës Kërkimore për Mbrojtjen dhe Sigurinë, mendon se rezultatet e hulumtimit janë shumë alarmante dhe është veçanërisht shqetësuese që 14% e fëmijëve duan të fitojnë armë zjarri.

Edhe 20 përqind e fëmijëve thanë se ndoshta do ta merrnin atë, dhe dy përqind thanë se tashmë kishin disa armë zjarri. Një situatë e ngjashme është me një armë të ftohtë: shtatë përqind thanë se e zotëron atë, dhe 12 përqind dëshiron që ta marrë atë. E gjithë kjo është alarmante duke pasur parasysh praninë e madhe të dhunës së bashkëmoshatarëve. Na mungon kultura e sigurisë dhe patjetër duhet të punojmë në të, veçanërisht në parandalimin e sigurisë dhe edukimin e të rinjve – përfundon Tishma.

SHPËRNDAJE