Një njeri ka hapur zjarr në një qendër tregtare në veri të Holandës, duke vrarë të paktën gjashtë vetë dhe plagosur disa të tjerë përpara se të vetëvritej.

Bas Eenhoorn, ushtrues detyre i kryetarit të bashkisë në Alfen an den Rin, tha se “njeriu me armë automatike hapi zjarr në turrmën” në qendrën, e cila “ishte e mbushur me familje dhe fëmijë që kishin ardhur për të blerë”.

Ai tha se sulmuesi ka vepruar i vetëm.

Dëshmitarët e sulmuan qitësin rreth 20 vjeçar.

SHPËRNDAJE