Ju perkujtojme se më 30 nentor te vitit te kaluar (shiko larte shkrimin) gati nje muaj para zgjedhjeve agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” kishte (nuhatur) shkruar mundesin e rikthimit te serbeve ne Kuvendin e Preshevës i cili ishte entikisht i paster vetem me shqiptare decenieve te fundit, ne shkrimin me titulluar: Historike, pas 24 dhjetorit Presheva me kuvend “multietnik”. Serbet, me një liste unike, mund të fitojne falë përqarjeve të shqiptarëve?!

 

Tash e tuje Kuvendi i Preshves multietnie edhe me dy deputete serbe

Keshtu, sipas të dhënave të selisë së listës zgjedhore, në votimin e përsëritur në vendvotimin numër 5 në Kuvendin Komunal të Preshevës, lista “Aleksandar Vuçiq – për Serbinë unike” mori 41 vota, gjë që rezultoi me një regjistrim prej pesë për qind të votave të votuesve, duke siguruar dy deputet

Ndryshe Belgzim Kamberi, nalist dhe kretar i KDNJ ne Luginen e Preshevës  pas ketyre rezultateve dhe fitores se “vllazerim-bashkimit” (“Bratsvo-Jedinstvo)  ne Preshevë ka shkruar se “Kush e kishte menduar në vitet e ’90-ta se ndonjë shqiptarë në Preshevë do të votonte për Vuçiqin. Po ndryshojnë sendet. Edhe ky është vullnet politik. Kush e di, ndoshta herën tjetër do të shohim edhe ndonjë votë për Sheshelin. Midis kopjes dhe origjinalit, zgjedhja më e lehtë..

Në ndërtesën e Kuvendit Komunal të Preshevës, rivotohet  ne vendvitmoin numër pesë, tha Zecir Miftari, kryetari i komisionit zgjedhor komunal për agjencin e lajmeve “Presheva Jonë” sipas te cilit votimet u zhvillohet pa probleme.

 

SHQIPERIM ARIFI, SIQ DIHEJ,  MERR ULESEN E KRYETARIT TE PRESHEVËS 

Por shume votues (kupto nga 9.000  sish) ju jane drejtuar agjencise me nje ser pyetjesh se nga shkuan votat tona, a eshte ky vend demokratik a jo?.. As ne vet nuk dinim cfare t ju pergjigjeshim sepse ashtu keshtu nuk ihsim kompetent. Të vetmen ndihme qe i benim, ishte ajo duke sygjeruar ata t’i drejtohen gjykatës dhe komunes..

Sidoqftë, vete shtyerja e rizgjedhjeve 2-3 here (pas viti te ri, 14 janar , 24 janar nga qyetaret gjithëcka eshte e kuptueshme siq thone edhe serbet “kuva se nesto” (po zihet dicka)

Rezulatet në njësinë nr.5 dhe votat gjithësejt

Raundi i dytë i zgjedhjeve të parakohshme lokale në komunën e Preshevës ka perfundur sot ne vendvotimin numër pesë, me 1.443 votues të regjistruar, sepse në ditën e zgjedhjeve vota u ndërpre për shkak të mosmarrëveshjeve midis anëtarëve të këshillit të zgjedhjeve.

Komisioni Komunal i Zgjedhjeve në Preshevë pritet të njoftojë rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të parakohshme lokale në ditën pas mbylljes së qendrës së votimit. Por, sipas gjitha gjasave Shiperim Arifi nga APN ka gjasa ta marre uilesen e kryetarit te komunes, per cka njeri me stafin e tij kane punuar per ket dite…

38,860 votues u regjistruan në listën e votimit të komunës së Preshevës, ndërsa pjesëmarrja në zgjedhjet lokale më 24 dhjetor, sipas të dhënave të Komisionit Komunal të Zgjedhjeve, ishte 49%.

Presheva më 24 dhjetor mbajti zgjedhjet er jashtëzakonshme lokale. Në këtë garë për 38 ulëse në Kuvend garuan më shtatë parti shqiptare, po aq edhe serbe. Në Preshevë, per nga numri partive nuk dallojne serbet (ku jetojnë rreth 1300 serbë) dhe shqiptaret edhe pse keta te fundit jane shumice (mbi 95%). Dallimi mes serbeve dhe shqiptareve dallon aty se të paret ishin unik, kurse te fundit te përqare, pikë pesë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE