lajciicc

PRESHEVË, 12 maj  -“Unë dua të jetë president i Srbisë!”.. eshte ky titulli qe ka pushtuar disa media serbe te cilet due ju referuar deklartatave Ministrit te  Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit Rasim Ljajiç.  Do te ishte hitorike një kandidat me origjinë për president të Serbisë !. Ne fakt nuk do te ishte edhe aq historike sepse nuk eshte kjo “sefte” kur dihet se dhe me pare ka pasur kryetar shqiptar, bile te nje shteti me te madh se Serbia , te “Jugosllavise” nese kujtojme emrin e Sinan Hasanit,  ka shkruar agencia e lajmeve “Presheva jonë”.  Nese ndodhe nuk eshte cudi, kur sot ne Serbi bashke me Luginen e Preshevës, jetojne mbi 300.000 shqiptare, kupto ne 132 komuna tjera te shtrira ne terrotirn e Serbisë..

 

Sipas “Presheva jonë” duke ju referuar statistkave serbe, në Serbi nga 150 komuna, vetëm në 18 komuna nuk ka shqiptarë. Keto vendbanime dhe qytetare gjenden jo vetëme ne Luginen e Preshevës, por edhe nje Vranj,e Leskovc.. deri ne Nish e Beogrdad, madje edhe ne skaj të Serbise – ne Suboticë.

“Ashtu si janë gjërat, për të kandiduar në zgjedhjet presidenciale, kështu që le të njerëzit të japin mendimin e tyre se si kam punuar në pozicione të ndryshme. Më e rëndësishme për mua është kjo rezultat se çdo pozicion apo kolltuku..” ka thnen  minsitri Ljajiç për gazeten serbe  Blic duke njoftuar kandidimin për zgjedhjet presidenciale qe do te mbahen  vitin e ardhshëm.

 

Sipas agjencis e se lajmeve “Presheva Jonë”  duke ju referuar historise ka shkruar se Ministri Rasim Lajiç esnte me origjine shqiptare bazuar nga emrin dhe mbemri i tij  si Rasim Lajci.  Po ashtu ministrit tjeter i Srbisë Bratislav Gashiç sdipa s”Presdheva Jonë” është shqiptar pasi mbiemri Gashi është një prej 15 fiseve të vjetra që kanë jetuar në Bjeshkët e Namuna dhe Rrafshin e Dukagjinit, të cilët më pas zbritën në Fushën e Kosovës apo Shalën e Bajgorës.

SHPËRNDAJE