hidaaaBujanoc, 8 korrik  -Kreu i grupit parlamentar të Partisë Demokratike (PD), Hajredin Hyda sot ka akuzuar  zëvendëskryetarin e komunës së Bujanocit Stojança Arsic per lojen e perbahket me Shaip Kamberi dhe Jonuz Musliut me emrin e “Skenderbeut” për sheshin e qytetit te Bujanocit, citon agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Hajredin Hida: “Skenderbeu” i Musliut-Arsicit-Kamberit në Bujanoc për bajraktarizëm, meqë e dinë se BG nuk e lejon

Madje sipas  Hajredin Hida  “duke ditur mirë se propozimin me mrin “Skenderbeut” per sheshin e qytetin, do të refuzohet pa problem nga Ministria e Pushtetit Lokal, ata vetë kanë propozuar qellimsiht ne rend të ditës gjate sences se fundit te Kuvendit Komunal, për t’u shitur patriot dhe per te fituar poena politik nder shqiptarët lokal dhe më gjerë..”

Zv.kryetari i komunës së Bujanocit Stojanca Arsic, njheritz përfaqësuesi i grupit të qytetarëve për “Bujanoc më të mirë” ka deklaruar se vendimi për të ndryshuar emrin e sheshit kryesor në qytetin e Bujanocit nga Kargjmrogje ne Skenderbeg është i ngjajshëm me atë të vitit 2011, cka pritet që ministria e Administratës publike ta refuzoj”

Hida shtoi se tre këshilltarëve të Bashkimit Demokratik të Shqiptarëve (BDSH), të cilat janë në një koalicion me Partinë për Veprim Demokratik (PVD), nga e cila kryetari Kamberi “për arsye të panjohura nuk ka marrë pjesë në seancë.”

 

“Deklarata Arsic gjoja për  kompromis serioz me  propozimin Muslija dhe Kamberit i referohet pretendimeve se në këtë mënyrë demonstruar se “propozimi për të ndryshuar emrin e sheshit  nga Kamberi-Musliu dhe Stojança s’shtë gje  tjeter pos “bajraktarizëm “, ka phuar Hida.

 

“Skenderbeu” i Shaip Kamberit dhe Jonuz Musliut në Bujnacit  mund te ket fatin e lapidarit të Ragmi Mustafes dhe Ssa Ilicit

Ndryshe analistet nga Bujanoca i kane deklaruar sot agjencise se lajmeve “Presheva jonë” se “..edhe kjo puna e sheshit te “Skenderbeut” ne Bujanoc, mund te ken fatin e njete, apo mund te  dalin “pufk” sikur  ai lapidari i UCPMB-së ne Preshevë i Rami Mustafes  nga Zhunices dhe Sasa Ilicit nga Vlastinca e Leskocit ?!..

Kryetari i Komunës së Bujanocit Shaip Kamberi per agjencine e lajmeve “Presheva jone”  tha  se “po presim pelqimin e ministrise serbe ne Beograd, cka besoj se nukka asnjë arsye ligjore apo logjike qe autoritet e administratës shtetërore te  refuzojnë vendimin e kuvendetit te komunës së Bujanocit për një ndryshim në emrin e sheshit qendror të komunës ngaKaragjorgje Petroviç në Skënderbeu. Ndryshe, Kryetari Kamberi: Nese Beogradi refuzon Skenderbeun ne Bujanoc, do te nisim proces gjyqësore..”

Partia Demokratike e Nagip Arfiit  është në opozitë në Kuvendin Komunal të Bujanocit. Qeveria e tanishme lokale në Bujanoc të Partisë për Veprim Demokratik Shaip Kamberi, Lëvizja për Progres Demokratik Jonuz Musliu dhe grupet e qytetarëve Stojançe Arsiq.

SHPËRNDAJE