1. Kur i kujton njeriu i arsyeshëm prononcimet e tija të mëhershme, e (i krahason përmes një ad hoc analize të përmbajtjes) sidomos këto të ditëve të fundit…; që janë stërmbushur me shumë referenca kontraverse; idioma jo përmbajtësore; e mesazhe meskine që gjithsesi janë kah shkojnë qartazi në dëm të interesave gjithëshqiptare…
2. Neve dhe publikut të gjerë na shkon mendja, se ky njeri është ajo ikona e zgjidhjes së nyjes shekullore, (në kontestin me serbët!) dhe ai demiurgu e arkitekti kryesor i gjithë çlirimit të Kosovës!?

3. Madje madje, të ikën edhe truri “hiçkokian” kur fillon të bindesh se; krejt Amerika e NATO-ja, gjëja qenkan vënë në shërbim e në funksion të këtij protagonizmi, e naiviteti foshnjor që gabimisht po i servohet edhe nga ca këshilltarë mediokër?! Por, shyqyr që i gjithë ky perceptim i Tij, është ende vetëm farsë, e pak ka gjasa tē shndrrohet edhe në realitet, se ishim bë…
SHPËRNDAJE