hasshs“Kosova është ende për të hapur një kapitull për të gjetur drejtësinë sipas gjykatave ndërkombëtare për gjenocid të Millosheviqit dhe për këtë jemi shumë mirë të përgatitur”, transmeton Bota sot.

“Unë u zgjodh President i Republikës së Kosovës, me shumicën e votave parlamentare, përfshirë edhe votat e përfaqësuesve të komuniteteve pakicë. Pra, unë jam president i një shteti civil dhe presidenti i të gjithëve. Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se kur përkulemi parr viktimat civile tregojmë kohë për të menduar për nënat e tyre, fëmijët dhe familjet, ata që kanë humbur të dashurit e tyre anëtarë, pavarësisht nga përkatësia e tyre etnike”, ka thënë Thaqi për gazetën serbe.

“Për të qenë të qartë, kur ne mendojmë për viktimat, ju duhet të mendoni për agresorët e luftës në Kosovë, por në tërë historinë tragjike në lidhje me luftërat në ish-Jugosllavi, gjenocidi në Bosnje dhe Kosovë, dhe emri i kryesor nxitës i kryerësit kryesor ishte lidhur Beogradi, me sundimin e Sllobodan Millosheviqit. Por kjo nuk do të thotë që duhet të harrojmë ose injorojmë viktimat serbe, qytetarët e Kosovës të cilët kanë humbur jetën ashtu si ata ishin anëtarë të të njëjtit njerëz si fuqi pushtuese – thotë në një intervistë për Danas Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, duke u përgjigjur në pyetjen se pse tani pas 17 vitesh, u përkul para civilëve serbë të vrarë pas luftës në fshatin Staro Gacko në Kosovë.

Thaçi thekson se “ne lutemi dhe shprehim keqardhje për ndonjë viktimë të çdo komuniteti, në çdo kohë, pa marrë parasysh se nga kush është bërë, dhe ne presim që autorët dënuar, herët a vonë, sa më shpejt më mirë.”

SHPËRNDAJE