Prishtinë, 3 nëntor – Ne Prishtinë sot është organizuar një marsh protestues në kundërshtim të vendimit të gjykatës maqedonase për dënimin me mbi 700 vjet burg për Grupin e Kumanovës, njftopn agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga vendi i ngjarjes.

Nga sheshi ‘Zahir Pajaziti’, ata vazhduan marshin drejt Ambasadës maqedonase në Prishtinë, ku u përballën me kordonin e policisë.

Policia nuk u lejoi të afroheshin tek ambasada, prandaj protestuesit, në mesin e tyre edhe familjarë të të dënuarve u nisën drejt Qeverisë së Kosovës.

Pas borohoritmave të tyre dhe kërkesave me pankarta në duar, u doli që t’u përgjigjet kryeministri Ramush Haradinaj.

Ai ka shprehur shqetësimin e tij për vendimin e gjykatës, duke u thënë familjarëve të të dënuarve se mos të nguten sepse nuk i ka dënuar zoti por njeriu.

Me këtë Haradinaj iu ka dhënë shpresë familjarëve se vendimi mund të ndryshohet në të ardhmen.

Teksa po u drejtohej protestuesve, njëri nga ta i kërkoi atij që largoi Policinë (qe isgurisht kihsin qaellim e te keqija ndoshat per te sulmuar apo dejgur qeverinë)  ku po zhvillohej protesta para Qeverisë

Më pas, kryeministri i reagoi ashpër kunder ketij huligani, prvokatori. Haradinaj i terheq verejtjen një huligani në proteste me fjalët: Ti që po pisket atjh sa vjet i ke, rrespekt pak per komandantet dhe veteranet e UCK-së. Kushdo që fol për këtë punë le ta mshel. Kam ardhë për juve”, u përgjigj kryeministri.

SHPËRNDAJE