Bernë, 12 mars  -Ne pranine e shume personaliteteve nga ambsada e konsulata kosovare ne Berne, Cyrih dhe Gjenevë si dhe artiste, dashamire te artit dhe biznesmen nga mbare Zivcra, sot new oret embmjes ne kryeqytetin zviceran eshte hapur ekspozita e piktorit tonë të njohur Sylë Mujaj me rastin e 37 Vjetori i Pranveres studentore -10 vjetori i shtetit te dytë shqiptar te Republikës se Kosovës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Ekspozitën e piktorit one Sylë Mujaj në Bernë, rrespektivisht ne lokalet e Ambasades se Republikës së Kosovës Zvicrës e hapi ambasadaroja dr.Nazane Breca e cila duke, përëshëndetur mysafiret fillimisht ajo foli per veprimtarin e kombëtare duke vleresuar lart kontgrbutin dhe vepren artistike te piktorit tone te njohur Syle Muaj i cli jeton dhe vepron e Lugina te Zvicres, njëherit kryetar i Fondacionin Aleksander Moisiu.

Vepritari dhe piktori yne i njohur Sylë Mujaj me këte ekspozite sot ne kryeqytetin helvetik 10-vjet pas pamvaresises se Kosovës, nderoi njekohesisht “Përvjetorin e Pranverës Studentore” të vitit 1981, (demonstratave) ku ai si student ishte në mesin e protagonistëve si ish i burgosur politik, tha ne vazhdim amdasadorja e Kosoves ne Zvicer znj.Breca duke folur per vepren artsitike te piktorit tone Syle Mujaj.

Pas ambasadores kosovare, te pranishme ju eshte drejtuar autori i ekspozites Syle Mujaj i cili falenderoi ambasadren Breca dhe stafin e jan ne ambasade per kete organzim te shkelqyeshem. Ne ekspozite e sontme ne ambasaden e Zvicres te pranishme ishin edhe znj.Maria Pacolli, drejtoreshe e Fondacionit Nderkombëtar (Swiss Fundation) “Ibrahim Kodra”, pastaj ambasadoir nga Republika e Maqedonise Rafet Hajdari, Bajram Mulaj, keshilltar per diaspore i kreministri, pastaj Mustafe Xhemajli, Fortesa Mustafa, asistente e ambasadores, Ramadan Avdiu, Sali Sefa, Riza Dema, kryetar i LAPSH ne Zvicer etj..

Njekohesisht z.Syla ka pershendetur mysafire te shumte qe kishin ndihmuar ne realizmin e kesaj ekpozite me karakter kombëtar biznesmenet dhe veprimtaret e njohur ne Zvicer: Arsim Zefin, Bill Arifi, Bashkim Fetahaj.

Motivi e punimeve artistike është mitik i takimit të “Konstandinit dhe Doruntinës” me përplasjet historike nga epoka e Skënderbeut e këtej!

Ekspozita është titulluar “Mozaiku Artistik” me prrezetmin e punimevew ”Pavarësia”, “Doruntina- Vajza ne Kalë”, ”Vajza” dhe “Vajza Akrep”

Në punimet e tij, autori ekspozon punën disavjeçare dhe me përkushtim prej filigranisti, për të realizuar konceptin e tij artistik dhe unik. Punimet janë të realizuara në tablo të përmasave të mëdha 200X200 cm, me mesazhe dhe kolorit të fuqishëm artistik.

Në punimet e tij autori ndeshet shpesh me aktin e gruas, të nxjerr bukurinë e saj me një koleksion hyjneshe me shfaqje artistike. Ndjenja për të madhërishmen dhe të bukurën autori paraqitet me një krijueshmëri dhe teknikë të veçantë, pra në mozaik, që është vështirë të haset ndër artistët tanë dhe më gjerë sot.

Ekspozita e Piktorit Syle Mujaj do te qendrojne e hapur nga 12 marsi deri më 23 mars në objektet e Ambasadën e Republikës së Kosovës në Bernë.

Ne fund per te prnaishmit ne lokalet e amabsades ishte organizuar aperitf pe rmysfiret, per biseda te lira dhe pyetje te lamrihsme drejtuar autorit te espkiztes syle Mujaj.

SHPËRNDAJE