bujsudPresheve, 31 korrik  -Qytetarët e Medegjes, Bujanocit dhe Preshevës ende nuk kanë një noteri publike. Një muaj më parë në Bujanoc është vendosur noteri, dhe tri ditë më vonë u pushua nga puna për shkak se ai nuk kualifikohen për të qenë në këtë biznes, njftpon agjencia e lajemeve “Presheva Jone”

Dera e Zyrës së parë të Noterisë në Bujanoc në errësirë ​​dhe të mbyllur. Në hyrje të ndërtesës, njoftimi lidhura se re duke vepruar noter publik të caktuar Olivera Stamenović zyra e të cilit është e vendosur në Vranjë.

Keto shqtesime i ka shprehur per “Presheva jone” edhe Kryetari i Komunës së Bujanocit Shaip Kamberi i cili ka kwrkuar nga Ministria perkatese qe sa më shpejt që të jetë e mundur dhe për të gjetur një zgjidhje për të ndihmuar popullin e Serbisë jugore. Sipas ligjit të noterëve është parashikuar që një pune noterit në 25.000 banorë. Në Serbi, aktualisht punëson 150, dhe kjo merr 397 noterët.

Deri në fillim të korrikut të këtij viti, banorët e Bujanocit dhe Preshevës e blerjes, kontratat e martesës ose të kontratave në dhuratë, peng, mund të vërtetojë Gjykatën Themelore në Bujanoc dhe është e lirë.

 

 

SHPËRNDAJE