Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar dhe Deputeti Popullor, Galip Beqiri dhe Riza Halimi sot i ka pritur në zyret e Ministrisë së Arsimit, shkencës dhe teknologjisë, Ramë Buja,  njofton agjencia informative kombërtare “Presheva Jonë”

 

Prishtinë, 1 gusht

Si Halimi ashtu edhe Beqiri shprehën shqetsimet e thella rreth manipulimit nga pushtetet lokale të studentëve nga Presheva  dhe  Bujanoci  dhe diskutuan një deminsion te bashkpunimit të drejtpërdrejt dhe inkurajimit të garës fair play –it dhe meritokracis me provime pranuese.

 

MINSITRI RMAË BUJA SOT KA PRITUR NJË DELGACION NGA LUGINA  E PRESHEVËS
Nga ky takim i minsirit buja me perfaqesueseit nga lugina e Preshvës janë diskutuar çështjet me rëndësi rreth arsimit dhe hapjeve të dimensioneve të reja të bashkëpunimit.
Vizita kishte për qëllim harmonizimin e veprimeve në vazhdim për zgjidhjen e problemeve vitale të Luginës së Preshevës

Me Ministrin e Arsimit, temë e takimit do të jenë problematikat e arsimit që ballafaqohen shkollat në Luginën e Preshevës, si librat shkollor në gjuhën shqipe, planë programet shkollore dhe çështja e regjistrimit të studentëve nga Lugina e Preshevës në universitet e Republikës së Kosovës.

Dyja palët treguan gadishmëri rreth vijimit të bashkëpunimit dypalësh në fushën e arsimit, kryesisht mbi procedurat e aplikacionit për studentët e rinjë në institucionet publike të arsimit të lartë dhe  tekstet mësimore të arsimit parauniversitar si dhe mbi trajnimin e mësuesve të Luginës së Preshevës.

SHPËRNDAJE