hackkkgggMEDVEGJË, 11 maj  -Agjencia  e lajemeve “Presheva jonë”* ka mesuar se  faqja e Ombusmanit serb Sasha Jankovic  eshte sulmuar nga hakeret shqiptare nga Medvegja ne ne bashkepunim me ata shqiptare ne Tiranë nga ghrupi i ahkreve me emrin “Unitied States Of Albania”

 

hackkalbbSipas Tanjug hakeret shqiptare kane sulmuar faqen zyrtare te ombusmanit (avokati te popullit) serb Sasha Jankovic. Ne faqen e avokatit te popillit  tash mund te shifet  flamuri shqiptar dhe mbishkrimin: “Për nder të Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë”

 

Faqja e “mbrojtësi të  qytetarëve të Serbisë” Jankvicit nga  “hackeet” grupe ose individët që qe kanë nënshkruar si “Hakerat United Albanians”, shkruan “Presheva jonë” duke ju referuar Tanjug-ut. Duke  sa faqja eshte leshur ne perdorim…pas dis aoresh bllokade..

 

“Hacked nga The_Warrior – Unitied States Of Albania” (luftëtarë hacked – Shtetet e Shtetit e Shqipërisë).

 

Hakerët nga shqiptare nga Medvegja dhe Tirana sulmuan web faqen Ombusmanit serb Sasha Jankovic

terrr111Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”* ka mesuar se  faqja e Ombusmanit serb Sasha Jankovic  eshte sulmuar nga hakeret shqiptare nga Medvegja ne bashkepunim me ata shqiptare ne Tiranë.  Do perkujtuar se para ca muajsh perfaqesuesit shqiptare ne Medvegja sidmos familjeve te malttetuar dhe sulmuara nga po,cia serbe ju kihsin ankuar avoktaitt e popéuiélit serb ne beograd, por ai nuk kihste reaguar fare, sikur ky terrot te ndodhte ne ndonje vend larg, ne Siri e jo ne Serbi. kishte shkruar agencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar nje shkrimi te gaztave serbe me titull: Terrori shtetërr serb mbi shiptaret ” (“Državni teror protiv Albanaca.”)

“Terrori Shtetëror mbi shqiptarët”. Ky është titulli që kanë sot gazetat e Beogradit, duke ju referuar dëshmive të Haki Eminovic mbi terrorin serb ndaj shqiptaret etnik në Medvegjë, Bujanovc dhe Preshevë.

 

Kjo letër, në të cilin paraqitet raporti i Haki Eminovocit mbi krimet dhe diskriminimin e shtetit serb ndaj shqiptarëve etnik në Luginën e Preshevës ju është dërguar edhe Ombusmanit serb Sasha Jankovic me gjasë që ky raport-dëshmi do të jetë së shpejti edhe në kancelaritë e Gjykatës evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg.

 

Haki Eminovic, përfaqësues i komunitetit shqiptar nga komuna e Medvegjës iu është drejtuar me një letër të hapur avokatit të popullit, Ombusmanit serb Sasha Jankovic. Në këtë letër ai kujton të gjithë ato probleme që përballen 15 vitet e fundit shqiptarët nga Serbia jugore dhe se me këto vepra serbe plot terror, krime dhe politika diskriminime nuk janë marrë asnjëherë Ombusmani Jankvic apo ndonjë organizatë (ONG) në Serbi, citojnë mediat serbe. “Pavarësisht nga heshtja juaj, ju keni njohuri se nga tërheqja e Korpusit të Prishtinës në Kosovë në qershor të vitit 1999 dhe vendosja e tyre në fshatrat shqiptare në komunën e Medvegjës, nga ato zona janë larguar rreth 5,000 njerëz.

Popullsia e vitit 2002, shqiptarët etnikë në komunën e Medvegjës përbënte rreth 27 për qind me shqiptarë të popullsisë së përgjithshme. Përkundër përqindjes së konsiderueshme të popullsisë së etnisë shqiptare asnjë shqiptarë nuk është i punësuar në një kompani publike të shtetit të komunës së Medvegjës në Serbi. Veç kësaj, asnjë rrugë e vetme në Medvegjë nuk bart sot emrin në gjuhën shqipe apo që i takon ndonjë personaliteti nga tradita apo kultura e historike shqiptare.”, citon “Presheva Jonë”.

 

SHPËRNDAJE