Grupi hacker tashmë të njohur “Anonymous”, ka pranur se kësaj radhe ju ka “gjuajtur” web faqes së  Vatikanit (www.vatican.va)  për të protestuar për shumë gjëra, në vecanti kundër doktrinës së  kishës katolike romake, për abuzime seksuale ndaj fëmijëve të kryera nga kisha katolike.. ka njoftuar sot agjencia informative “Presheva jonë” duke u thirur në  burimet e  AP.

 

Vatika, 7 mars
Sipas burimeve të njejta, zëdhënësi i Vatikanit Federico Lombardi ka konfirmuar duke mos komentuar se kush e bëri dhe pse bllokuan faqet e internetit të vatikmnait, tha se  tektinët janë nagzhuar që faqene web-iot të  Vatikanit t’i rikthejnë sërish në dipsozicion.
Grupi “Anonymous” në Itali,  ka pohuar në faqen e tyre zyrtare se “ Vatikani sulmoi për vrasjen e heretikëve  dhe historia e kohëve të fundit rreth  abuzimemeve  seksual të fëmijëve nga priftërinjtë katolikë romakë…”

“Në kohët më të fundit, keni pasur një rol të rëndësishëm në ofrimin e ndihmës për të kriminelëve nazistë të luftës për të lejuar që ata të gjejnë strehim në vende të huaja dhe për të shmangur drejtësisë ndërkombëtare,” thuhet në këtë deklaratë.

SHPËRNDAJE