Bernë, 18 shkrtu  -Njeriu i dënuar me 13 vjet burg është një serb 39 vjeçar i cili shtiu mbi dy persona në Ibach (SZ) te Zvcirës para 3 vitesh. Gjatë grabitjes, ai kishte qëlluar dhe ikur me 400 franga dhe 560 gramë marihuanë në xhep,  njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

Do përkujtuar se në tetor të vitit 2014, tre të pandehurit sulmuan në shtëpitë e tyre në Ibach një burrë 35 vjeçar me bashkëpunëtorin e  tij 44-vjeçar. Të tre burrat ishin të kërkuar nga policia zvicerane për  vjedhje, marihuanë dhe para. Serbi u plagos rëndë nga plumbat e çiftit. Plaçkitësit u larguan me 400 franga dhe 560 gramë marihuanë.

Gjykata e Kantonit të Schwyz Penale gjeti serbin fajtor për tentim vrasje dhe vjedhje.

Në vendimin e saj të lëshuar të premten, gjykata dha vendimin për të paguar 150.000 franga për dëmet e  dy viktimave. Njeriu do të duhet të paguajë taksat gjyqësore në shumën 200,000 CHF.

Dy bashkëpunëtorët e serbit, një italian 20 vjeç dhe një tjetër nga Kosova, 22, u dënuan me burgim nga katër vjet dhe tre vjet e gjysmë, si dhe me gjoba. Ata kishin idenë e grabitjes dhe rekrutuan të akuzuarin kryesor i cili erdhi nga Parisi, njofton “Presheva Jonë”.

Prokurori kishte kërkuar 15 vjet burg për vrasje në tentativë kundër të akuzurit kryesor.  Mbrojtja ka argumentuar një dënim maksimal prej gjashtë vjet e tre muaj burg për lëndim.

SHPËRNDAJE