Ish- gjenerali, krimeneli serb Ratko Malldiq, sot  TPI kaë ftuar tëd alin para Gjykatës Ndërkombëtare për Krime të Luftës për  ish-Jugosllavinë, i akuzuar për gjenocid dhe për maskriminin e rreth 8 mijë burrave dhe djemve e vajzave  myslimane në Srebrenicë në vitin 1995, që është cilësuar si masakra më makabre  në Evropë të shekullit 19-të.

Mlladic (70 vj.)  është kriminlei kyresor dhe i fundit  i luftërave ballkanike të viteve të 90-ta, që del para TPI-së. Njëhrësh, kirminali serb Mladic  akuzohet edhe për  ngujimin  për aktër vjet  të Sarajevës, ku isin masakruar e likuiduar vrarë mëse 8 mijë njerëz nga ana serb¨ve me armë të ndyrshme luftarake.

Mlladic i arrestuar në maj të vitit të kaluar pas 16 vitesh shmangie, ka refuzuar  të bërat etija kriminale dhe ato akuza i ka konsideruar si  “monstruoze” dhe është qajtur se ka probleme të medha shendetësore, saqë nuk mund të qërdmrojë në bankët ezezë, dedikuar kriminelëve.

SHPËRNDAJE