Hage/ICTY, 22 Nentor  -Tribunali i Hagës ndau gjithsej mbi 1400 vjet burg për të gjithë serbet e dënuar gjat 2 dekatave të fundit për gjith ato vrasje, masakra ndaj fëmijëve, grave dhe civilëve që i bënë në Kosovë deh Bosnjë.

Résultat de recherche d'images pour "recak milosevic"Pas verdiktit te sotem ne Hage duke shpallur  fajotor per krime dhe masakra, ICTY  ka denuar Ratko Mladicin   me burg ter perjetshjem. Agjencia e lajmeve “Presdheva Jonë” drejpersedrejti nga Haga  e cika ka percjellur pocesin kunder mMiloshevcit dhe shume krimineleve tjere serbe deri tek i fundit ka shkruar se mbi 1400 vjet burg Haga ka “shpreblyer” serbet ne ballkan per krime dhe gjenocid ndaj shqiptareve dhe jo serbeve ne ballkan.

Për më shumë se 24 vjet të punës së Tribunalit, i themeluar më 25 maj 1993 Rezoluta 827 e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për të ndjekur penalisht autorët e krimeve të luftës në ish-Jugosllavi, ka provuar 161 akuzuar, nga të cilat më shumë se gjysma ishin serbë, kryesisht të lartë politik dhe ushtarake në Serbi dhe Republika Srpska.

Duke pasur parasysh faktin që Gjykata Ndërkombëtare e Hagës për të ndjekur penalisht pesë persona, kur ju shikoni se si gjykimi i tyre dukej përfundim lind thought- shih infografikun.

Kryekaspai serb Miloshevic uz mbet ne burg. Kurse 6 krimineli serb jane denuar per jete, kurse Karaxhic dhe dy serbe tjere denohet me me nga 40 vite burg…

Image associéeDhoma III Gjyqësore e Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (ICTY “”) sot deklaroi Radovan Karaxhiç, ish-president i Republikës Srpska dhe komandant suprem i forcave të saj të armatosura fajtorë për genocid, krime kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve apo zakoneve të luftës për krimet e kryera nga forcat serbe gjatë konfliktit të armatosur në Bosnjë dhe Hercegovinë ( “BH”), nga viti 1992 deri më 1995. Ai u dënua me 40 vjet burgim.

Radovan Karaxhiq u dënua për genocid, krime të kryera në zonën e Srebrenicës në vitin 1995, persekutim, shfarosje, vrasje, vrasje, deportim, akte çnjerëzore (transferim i dhunshëm), e terrorit , sulme të paligjshme kundër civilëve dhe marrjen e pengjeve. Ai u lirua për gjenocid për krime të kryera në komunat e tjera të BiH në vitin 1992.

 

Tetë kriminel serb vdesin në burg. Haga po bëhet “varr masiv” i serbëve

Një i dënuar tjeter i Hagës, serbi Ljubisha Beara vdiq në burg. Ish-shefi i sigurimit të Shtabit Kryesor të Ushtrisë së Republikës së serbe, i dënuari i Hagës Ljubisa Beara (78) i cili vdiq në një burg të Berlinit. Ky është serbi tetë me radhë.  Haga po bëhet “varr masiv” i serbëve sot të cilët dje kishin bërë varre masive për shqiptarët.

Pas kasapit të Ballkanit Slobodan Milosevic (11 mars 206) ne Hagë vdiqen edhe 7 kriminelë tjerë serbë si:  Milan Babic, Milan Kovacevic, Goran Haxhic, Zdravko Tolimir, Dusan Dunjic, Slavko Dokmanovic dhe sot ky i fundit Ljubisha Beara. Nje nga këto viktima është edhe Arkan, i cili ishte një i akuzuar i Hagës të cilin  e vranë ne Beograd  me 15 janar të vitit 2000. Haga (Sheveningen) duket se  po bëhet një “varr masiv” i serbëve sot te cilët tdje kishin bërë varre masive për shqiptaret dhe joserbet, që e dëshmon thënien “mos ja bën varrin dikujt se ja bën vetes..”, shkruan Presheva jonë.

 

JA LISTA E PLOTE ME EMRA DHE ME VITE E TE DUANUARVE SERBË NE BURGUN  E HAGËS 

Ratko Mladic

Ljubisha Beara

 Për Jetë
Stanislav Galic Për Jetë
Milan Lukic Për Jetë
Vujadin Popovic Për Jetë
Zdravko Tolimir Për Jetë
Goran Jelisic 40 vite
Radovan Karadzhic 40 vite
Milomir Stakic 40 vite
Radislav Krstic 35 vite
Milan Martic 35 vite
Drago Nikolic 35 vite
Radoslav Brđanin 30 vite
Dragomir Miloshevic 29 vite
Dragoljub Kunarac 28 vite
Sredoje Lukiv 27 vite
Zoran Zhigic 25 vite
Nebojša Pavkovic 22 vite
Mićo Stanishic 22 vite
Stojan Zhuplanin 22 vite
Radomir Kovac 20 vite
Momčilo Krajishnik 20 vite
Sreten Lukic 20 vite
Mile Mrkshic 20 vite
Dragan Nikolic 20 vite
Momir Nikolic 20 vite
Mlađo Radic 20 vite
Duško Tadic 20 vite
Vlastimir Gjorgjevic 18 vite
Radivoje Miletic 18 vite
Ranko Ceshic 18 vite
Nikola Shainovic 18 vite
Ljubomir Borovcanin 17 vite
Darko Mrgja 17 vite
Dragan Obrenovic 17 vite
Vidoje Blagojevic 15 vite
Mitar Vasiljevic 15 vite
Dragan Zelenovic 15 vite
Milorad Krnojelac 15 vite
Dragoljub Ojdanic 15 vite
Dushko Sikirica 15 vite
Blagoje Simic 15 vite
Vladimir Lazarevic 14 vite
Milan Babic 13 vite
Vinko Pandurevic 13 vite
Zoran Vukoviv 12 vite
Biljana Plavshic 11 vite
Miroslav Deronjic 10 vite
Stevan Todorovic 10 vite
Veselin Shljivancanin 10 vite
Dragan Jokic 9  vite
Predrag Banoviv 8 vite
Miroslav Tadiv 8 vite
Pavle Strugar 7,5 vite
Miodrag Jokic 7 vite
Miroslav Kvocka 7 vite
Milojica Kos 6 vite
Simo Zaric 6 vite
Damir Doshen 5 vite
Milan Gvero 5 vite
Dragoljub Prcac 5 vite
Milan Simic 5 vite
Dražen Erdemovic 5 vite
Dragan Kolundzhija 3 vite
Serbet ne gjykaten e  BH, te cilet u transferuan nga Haga
Gojko Jankovic 34 vite
Duško Knezhevic 31 vite
Zheljko Mejakic 21 vite
Radovan Stankovic 20 vite
Milorad Trbic 20 vite
Savo Todovic 12,5 vite
Dušan Fushtar 9 vite
Mitar Rashevic 8,5 vite
Momcilo Gruban 7 vite
 

 

SHQIPTARET E DENUAR DHE LIRUAR NHA HAGA
Ramush Haradinaj shqiptar I liruar
Haradin Bala shqiptar 13 vjet
Fatmir Limaj shqiptar I liruar
Isak Musliu shqiptar I liruar
Agim Murtezi shqiptar I liruar
Idriz Balaj shqiptar I liruar
Rahim Ademi shqiptar (Maqedonia) I liruar
SHPËRNDAJE