New Yor,UN 22 shtator  -Sekretari i Përgjithshëm shprehu vlerësimin për bashkëpunimin e Serbisë me Kombet e Bashkuara, duke përfshirë kontributin e tij në ruajtjen e paqes. Sekretari i Përgjithshëm dhe Presidenti këmbyen gjithashtu pikëpamjet mbi situatën në Ballkanin Perëndimor dhe rolin e Serbisë në rajon.

Vuçiç vlerësoi punën e UNMIK-ut në Kosovë

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç u takua sot në New York me Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së, Antonio Guterres për të diskutuar dialogun me Prishtinën, situatën në rajon dhe rrugën evropiane të Serbisë, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar kabinetit te sekretarit te pergithem te OKB-së. (“The Secretary-General met with H.E. Mr. Aleksandar Vucic, President of the Republic of Serbia. The Secretary-General expressed appreciation for Serbia’s cooperation with the United Nations, including through its contribution to peacekeeping.The Secretary-General and the President also exchanged views on the situation in the Western Balkans and Serbia’s role in the region.”)

Me këtë rast, Presidenti Vucic tha se Serbia e konsideron atë të Kombeve të Bashkuara nga organizatat më të rëndësishme ndërkombëtare, nga pikëpamja e mbrojtjes së sovranitetit tonë dhe integritetin territorial dhe se karakteri do të jetë edhe më i madh gjatë mandatit Antonio Guterres. Ai theksoi se Serbia do të mbështesë planet dhe reformat e saj.

“Kombet e Bashkuara janë një vend ku vendet e vogla mund të shprehin në mënyrë të barabartë pikëpamjet e tyre”, tha presidenti serb.

Vucic vlerësoi gjithashtu punën e UNMIK-ut në Kosovë. Sipas tij “prania e të cilit është vendimtar për Serbinë, pasi kuadër të OKB-së, në bazë të rezolutës së Këshillit të Sigurimit 1244”

Sekretari i Përgjithshëm i OKB Gutereš theksoi se ai monitoron progresin e Serbisë, duke vlerësuar iniciativën për hapjen e një dialogu të brendshëm mbi Kosovën. Ai shprehu mirënjohjen për pjesëmarrjen e ushtarëve dhe policëve serbë në misionet paqeruajtëse në OKB. Presidenti Vuçiç, i cili përfundoi qëndrimin e tij në Nju Jork me këtë takim, i bëri thirrje Sekretarit të Përgjithshëm Guteres të vizitojë Serbinë.

SHPËRNDAJE