Edhe pse ne nje trup ato (Abigail dhe Brittany) i qujane binjake. Ato jane  22 vjet të jetojnë dhe jetojne një jetë normale. Shkrujane mediat amerikane, transmeton agjencia “Presheva Jone”

VAZHDON me LIKE  … Foto VIDEO  (ndalohet shikimi per femije)..

 

 

[wp-like-locker]Presheve, 10 gusht

Biniaket amerikane  Abigail dhe Brittany Hensel nga Minesota,  perkunder parashikimeve ste mjekëve se nuk do të mbijetojnë me shume se 12 muaj pas lindjes, por ato sot  22 vjet dhe kalojne  një jetë normale. Ato sot yhvillojion ethuajse gjitah aktivtet qe i bejne moshtaret e tyre si ato sportive: volejboll, basketboll dhe not, psataj duke luajtur në piano,  vozitin një makinë etj…

Motrat Hensel ketë një palë të rrallë të binjakë siemezë. Abigail dhe Brittany janë të lidhura nga qafa poshtë, të ndarë dy këmbët dhe dy krahët. Çdo kontrollon gjysmën e trupit dhe të mos ndjejnë dhimbjen e tjetrit. Ata kanë dy zemra, dy mushkëri, dy stomaku, tre veshkat, dhe ndihmon tretjen e ushqimit të tyre të përbashkët dhe organet riprodhuese. Raste t etilla sot  ka mbi 40 000 vetëm një ka mbijetuar më shumë se një vit.

“Ne duam që të keni fëmijë, por nuk jeni të sigurt se si do të jetë…” – thotë Abigail.[/wp-like-locker]

SHPËRNDAJE