Presheve, 6 mars  -Gruaja gjashtëdhjetëvjeçare nga Presheva vdiq të dielën më 3 mars në Klinikën Infektive në Nish dhe ajo është viktima e dytë e gripit në rajonin e Pcinjes, konfirmuar epidemiologet, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jone”

Se gripi i fundit i ka shpallur lufte Serbise, dehsmone shifrat shqetesuese te te vdekurve dhe te infektuarve. Ne Srbi aktualisht jane te infektuar mbi 68.516 nejrez nga virusi i keith gripi terrezikshe, qe dier tahs ka marrur jeten 23 personave. Jo veteme Sebine por edhe Srpaska Repbliken po krr girmi qe deri tahs humbe jeten 12 persona.

Mesohet se  nga 554 njerëz  te infektuar ne Serbi të ngjashme me gripin javën e kaluar.

Për momentin, ne kemi 13 raste laboratorike të konfirmuara të gripit në rrethin e Pcinjës. 18 pacientë aktualisht janë të shtruar në Spitalin e Vranjës.

SHPËRNDAJE