Ballina Teknologji GoPro ka prezantuar kamerën Hero 10 Black – zbardhen karakteristikat dhe çmimi...

GoPro ka prezantuar kamerën Hero 10 Black – zbardhen karakteristikat dhe çmimi fillestar

0

GoPro ka prezantuar një model të ri të kamerës së tij të veprimit, Hero 10 Black.

Hero 10 Black vjen me një procesor të ri që lejon këtë aparat të regjistrojë video me më shumë korniza, të ketë stabilizim më të mirë dhe të ngarkojë automatikisht imazhe në re gjatë karikimit. Procesori i ri gjithashtu sigurohet që kamera GoPro Hero 10 Black ofron një “përvojë më të mirë dhe përgjigje më të shpejtë”.

Në shumë raste, Hero 10 mund të xhirojë me dyfishin e kuadrove të Hero 9, ose video 5.4K me 60 fps. Kamera mund të regjistrojë video 4K me 120 fps si dhe video 2.7K me 240 fps. GoPro Hero 9 ishte i kufizuar në video 1080p me 240 fps.

Performanca e përmirësuar mundësohet nga procesori i ri GP2, i cili është pasardhësi i procesorit GP1 të përdorur për kamerat GoPro që nga Hero 6 Black. Procesori i ri lejon Hero 10 të jetë i ngjashëm me një smartphone në disa mënyra, ka një ekran me prekje shumë të shpejtë, aftësi të shkëlqyera të përpunimit të videos dhe zvogëlon ndjeshëm zhurmën. Një nga karakteristikat më të mira është sigurisht aftësia për të ngarkuar video në “cloud” ndërsa kamera po karikohet, por kjo kërkon një pajtim GoPro që është 5 dollarë në muaj, ose 50 dollarë në vit. Abonimi ul çmimin e kamerës me 100 dollarë, kështu që klientët do të paguajnë 399 dollarë në vend të 499 dollarëve.

 

Ata që nuk zgjedhin një pajtim mund të mbështeten në transferimin tani më të shpejtë të skedarëve prej 30 për qind nga kamera në smartphone, një avantazh që sjell edhe procesori i ri.

Hero 10 Black ka një funksion të “nivelimit të horizontit” që përpiqet ta mbajë horizontin në një vijë të drejtë. Funksioni lejon që kamera të anohet deri në 45 gradë para se “qielli të fillojë të lëvizë”, ndërsa modeli Hero 9 ishte i kufizuar në 27 gradë. Fatkeqësisht, niveli i horizontit nuk është i disponueshëm kur shkrepni në rezolucionet më të larta, ai është i kufizuar në 4K me 60 fps dhe 2.7K ose 1080 në 120 fps.

Fotografitë e marra nga kamera janë gjithashtu me rezolucion më të lartë i cili rritet nga 20 në 23 MP, dhe ato të marra nga video arrijnë 19.6 MP kur videoja regjistrohet në modalitetin 5K 4: 3, dhe 15.8 MP kur regjistrohen në modalitetin 5, 3K60.

Brezi i ri i stabilizimit HyperSmooth mund të përdoret gjithashtu gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë, por transmetimi me cilësi më të lartë kërkon një pajtim.

Shumica e aksesorëve ekzistues GoPro Mod janë në përputhje me modelin e ri të kamerës. 

SHPËRNDAJE