Ballina Teknologji Facebook kishte të dhëna se Instagram ndikon në vetëvrasjet e të rinjve

Facebook kishte të dhëna se Instagram ndikon në vetëvrasjet e të rinjve

0

Dokumentet e rrjedhura tregojnë se Facebook e mbajti të fshehtë studimin e brendshëm mbi ndikimin e dëmshëm të aplikacionit të tyre në Instagram tek vajzat adoleshente për të paktën dy vjet, ndërsa drejtuesit e Facebook vazhdimisht e reduktuan dhe e shmangnin atë problem në publik.

Instagram, një platformë për ndarjen e fotografive dhe videove që është në pronësi të Facebook që nga viti 2012, është përgjegjëse për provokimin e mendimeve vetëvrasëse te përdoruesit e rinj, shkruan London Times.

Në grupet e fokusit, vajzat adoleshente në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA fajësuan Instagramin për ndjenjat e ankthit dhe depresionit, zbuluan një studim të brendshëm që doli në publik dhe u botua për herë të parë nga Wall Street Journal më 15 shtator, duke theksuar se Facebook është i vetëdijshëm se Instagram përkeqëson imazhin e trupit çdo vajzë e tretë adoleshente që përdor aplikacionin.

Nga ana tjetër, thekson Times, një raport mbi një hulumtim të rrjedhur tregon se CEO i Facebook, Mark Zuckerberg ishte në dijeni të gjetjeve nga viti 2020.

Facebook ka kryer studime të brendshme për tre vitet e fundit sepse, shton gazeta, zgjerimi i bazës së përdoruesve të rinj është jetik për të ardhurat vjetore të kompanisë prej më shumë se 100 miliardë dollarësh.

Dokumentet në Instagram janë pjesë e një komunikimi të madh të brendshëm për kërkime të ndryshme që përfshijnë shëndetin mendor të adoleshentëve, ligjërimin politik dhe trafikimin e qenieve njerëzore.

Më shumë se 40 për qind e përdoruesve të Instagram janë 22 vjeç ose më të rinj, dhe rreth 22 milionë adoleshentë hyjnë në Instagram në SHBA çdo ditë – krahasuar me pesë milion adoleshentë që hyjnë në Facebook. Materialet tregojnë gjithashtu se adoleshentët kalojnë mesatarisht 50 për qind më shumë kohë në Instagram sesa në Facebook.

SHPËRNDAJE