Ïntervistë me Arian Agushi, këngëtar i muzikës RAP-it (Gold AG)

Këngëtari i njohur i zhanrit të muzikës tashmë të popullarizuar edhe ndër ne RAP, Arian Agushi me pseodenimin e tij “Gold Ag” në opinion kohëve të fundit ka intensifikuar aktivitet e tija të miuzikës për të kënaqur aderuesit e këtij stili të mizikës Rap.  Arian Aguashi alias GOLD AG i ka dekaruar agjencise sone  “Presheva Jonë” se në albumet e tij vend të merituar zënë edhe këngët për tokat e okupuara të Kosovës Lindore, për UCPMB-në..

 

 

 

 

 

Kushtrim MALIQI

 

Prishtinë 24 janar / AIK-Presheva Jonë

 

Arian Aguashi alias GOLD AG  për opinoni shqiptarë tashmë eshtë i njohur, i cili deri më tani ka përgatiturmbi 50 këngë të reja të zhanrit të muzikës së popullarizuar Rap nëse kujtojmë  video-klipiet e tij të njohura si ai me tematikë anti-heroinën, pastaj video-klipin e këngës “Amaneti” e realizuar ditën kur xhandarmeria serbe kishte arrestuar ish-10 pjesëtarët e UÇK-së në Prshevë. Këngët e mia nuk i incizoj për YouTube,por që ato të kenë jetë të gjatë,tha ndër të tjera për dhe “Presheva Jonë” reperi Preshevar Gold AG.

Presheva Jonë: Cka ka të reja nga Ariani?

Gold AG: E reja më e fundit ë shtë se kë to ditë do të del albumi në shitje,e kam punuar me zemer cdo kë ngë një soj si ato të kaluarat dhe shpresoj që kjo e re do të jetë dicka e vecantë .

Presheva Jonë: Thatë se jeni pran promovimit të albumit,me kë ka punuar Gold AG në këtë projekt?

Gold AG: Ne pë rjashtim të teksteve që i shkruaj gjithmonë vet,pë r muzikë n e kë ngë ve ë shte pë rkujdesur: Dj.Suat,Big Factor,Vlorian Hasani,G-ON dhe G-Soldier,ndë rsa inqizimet të gjitha janë bë rë tek Andin Randobrava në perjashtim te 2 kë ngë ve që i kam inqizuar në Sopi Records. 

Presheva Jonë:  Goldi,prej kohësh nuk kemi parë ndonjë duet nga ju,a mund ta presim së shpejti dhe me kë?

Gold AG: Nuk i preferoj shumë duetet por nuk them që nuk bë jë .Në kë ngë t e mia shpesh herë ë shtë në refren Andini të cilin e falenderoj e pë r tjerë nuk jam i interesuar,se nuk e bë jë kë ngë n pë r të bë rë shikime në youtube por pë r të jetuar gjatë .

Presheva Jonë:  Sa këngë gjithësejt janë në album,sa janë të njohura dhe sa të reja për publikun?

Gold AG: Albumi gjithesej i përmban 18 kënge sepse nuk zinte më tepër, 8 prej tyre janë të cilat janë dë gjuar gjatë kë saj periudhe 1 vjecare që nuk kishte album ndë rsa 10 janë të reja.

Presheva Jonë: I keni kushtuar këngë shumë dukurive negative që e preokupojnë popullin tonë,mund të presim ndonjë projekt kundër akuzave të cilat i bën Dick Marty UCK-së?.

Gold AG: Kur ne nuk jemi vetë të bashkuar dhe bie një parti na bë në sic thotë populli PIK E PESE atë hë r do të kemi shumë Dick Marta të tjerë ,në kë të album nuk ka kë ngë me të cilen i drejtohem kë tij ndytë sire por ka shumë kë ngë tjera që e preokupojne shoqë rinë mbarë shqiptare.

Presheva Jonë: Muzika-Politika nuk kanë asgjë të përbashkët,por si shqipëtarë,si e shihni gjendjen e shqipëtarëve aktuale të prijësve shqipëtarë,mendoni se ju mungon uniteti?

Gold AG: E ceka edhe më lartë ,muzika dhe politika dallojnë shumë por muzikë n të cilë n e bë jë unë e ka atë të mirë n e vet që mund ta shpreh cdo të mirë apo të keqe pë r atë që të pë ngon dhe ta sheh syri.I kisha vetë m 12 vite kur u çlirua Kosova,kam menduar që nuk do të ndodh kjo që po ndodh tash por prap e kam shpresë n e vetme tek Zoti,ndoshta ai do të lë shon më shirë që një ditë të jemi 1.

Presheva Jonë:  Në fund redaksia ju dëshiron sukses në jetë dhe muzikë,nëse ka diqka që kemi harruar e që ja vlen të ceket urdhëroni?


Gold AG: Ju falemnderit shumë sukses e jetë të gjatë edhe juve si gazetë ,ka shumë që kam harruar po shpresoj që do ti cekim në intervistat e rradhë s.I dua të gjithë që më dojnë .

SHPËRNDAJE