Bujanoc, 29 tetor -Mediat serbe flasin për nje sukses te madh te gjykates ne Bujanoc te banuar me shumice shqiptare, kesaj radhe jo pse ne kete gjykate punojne tete gjyqtare serbe dhe vetem tre shqiptare, por pse Gjykata ne fjale ne mesin e 120 gjykatave në Serbi (që aktualisht trajton 8,582 dosje) ju paska ndare çmimi i tretë, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Javen qe shkoi ne Bujanoc qendroi ministri kosovar i drejtesise Abelard Tahiri, i cili premtoi mjete financiare 48 orë para zgjedhjeve. Cuditerisht kjo shifer diskrimunese e gjyqtareve ne ketë komunë nuk i ra në sy as ministrit kosovar Tahiri e as shefit Shaip Kamberi edhe pse ngrënë bashkë “bujanovacki ćevapi” ne Bujanoc.

Me konkretisht për nga numri i përgjithshëm i lëndëve të zgjidhura në raport me vitin paraprak, në kategorinë e mbi 120 gjykatave në Serbi, çmimi i tretë i është dhënë Gjykatës Themelore në Bujanoc. Ky çmim Bujanoc Shtëpia e Drejtësisë dha Këshillin e Lartë Gjyqësor në takimin vjetor të gjyqësisë serbe në Vranjska Banjë.

 

Milenkoviç: Gjykata jone ne Bujanoc  ka tetë gjyqtarë serbë dhe tre shqiptarë

Résultat de recherche d'images pour "Bojan Milenkovic bujanovac"Presidenti i gjykatës Bojan Milenkoviç thotë se kjo është një pranim i madh në Gjykatën Themelore në Bujanoc me një total prej 11 gjyqtarësh. “Aktualisht kemi 8,582 raste në të gjitha çështjet, por nuk kemi ndonjë objekt më të vjetër se pesë vjet”, tha Presidenti Milenkovic.

“Ne kete Gjykate nga tetë gjyqtarë serbë dhe tre shqiptarë, ne kemi ngritur një organizatë të tillë të punojnë praktikisht në çdo kohë për të njohur performancën mujore dhe vjetore të secilit gjyqtar dhe gjykatën si një e tërë” ka pohuar z.Milenkoviç.

Ai ka perkujtuar se pika e kthesës për organizimin e përgjithshëm të punës ishte të organizonte arkivin që nga viti 1987. Tani, në gjykatën e Bujanocit, çdo lëndë për 30 vitet e fundit është e shpejtë dhe e lehtë. Bojan Milenkoviç është kryetar i Gjykatës Themelore në Bujanoc që nga qershori i vitit 2014.

SHPËRNDAJE