gjzuraaPreshevë, 28 maj  -Drejtori i Zyrës për Kosovën  Marko Gjuriq ka deklaruar sot se ai ishte optimist i matur se problemi i qytetarëve në Kosovë  të cilët kanë pasaporta biometrike të Republikës së Serbisë së shpejti do të zgjidhet, shkruajne mediat serbe, transmeton agjencia  e lajmeve me “Presheva Jonë”
“Kjo është e sigurt, dhe ajo nuk mund të marrë përgjegjësi para qytetarëve, ne nuk do të largohemi nga qytetarët tanë në Kosovë dhe Metohi, pa dokumente të vlefshme me të cilën ata mund të udhëtojnë pa viza në BE”, ka thënë Gjuriq Radio-Televizioni i Serbisë.

Gjuriq ka thënë se delegacioni serb paraqitur zyrtarëve evropianë se është e papranueshme që qytetarët e Serbisë nga Kosova më e vështirë për të hyrë në vendet e BE me pasaporta biometrike zyrtare të Republikës së Serbisë, por njerëzit që vijnë në Evropë pa pasaportë.

Ai vuri në dukje se delegacioni i Serbisë “në këtë temë ishte veçanërisht i ashpër”, pasi kryeministri dhe misioni i tij për të zgjidhur këtë çështje urgjentisht. Gjuric tha se ishte “optimist” se problemi do të zgjidhet në afat të shkurtër, por ende, dita e pranimit mënyra në këtë vend nuk varet nga Serbia.

SHPËRNDAJE