Résultat de recherche d'images pour "psihijatrijska odeljenja bolnica vranje"HUMANITETI NE VEPËR: Slobodan Aleksic (54) nga Vranja, ka takuar dhe pranuar ne shtëpine  e tij nje djalosh  te panjohur me te meta te rënda fizike dhe mendore, iu cli kishte ikur nga nje qender psikiatrik. Mesohet se ai eshte nje djalë 26-vjeçar nga rrethina  e Preshevës.

Slobodan Alskiq ne “superman” i shqiptarit: Une nuk i shikoj njerëzit ne baze te kombesive. Djalin nga Presheva e ndihmova si njeri! 

Mysafir i paftuar në derën shtpeise se familjes Aleksici u shfaq të hënën rreth ores 18 në gjendje tejet të keqe fizike dhe

mendore, kas thne serbi duke pohuar se ka pas pak minutash kishte kuptuar se eshte shqiptar.

Kush e di se sa barriera ka kaluar ai para se te arrinte deri tek unë dhe sigrusiht shumë njerëz e kane refuzuar për të ndihmuar atë, ka thënë Slobodani.

“Merre me mend ai kishet ecur ne kembe per plote pese ore ne ket acasr dimri per em shme se 15 kilometra. Dhe nuk do ta besoj se do te shkonte me larg, sikur t mso kishte fat te trokaste ne dyerte  mija ne te Vranjes. Por edhe une kishe fat qe e strehova dhe e ndihmova ” ka thene i riu serbë me emrin Slobodan.

E thame ne titul se “gjithe Slobodanat nuk jane te keqinj…” sepse shqiptareve kur ja permend emrin Slobodan edhe pas 20 vitesh lufte, mendojn e se gjithe Slobodanat apo serbet jane te keqinj. Por vepra humane e ketij Slobodanit te Vranjes e deshmon te kunderten, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

“Une dhe gruaja i dhamë fiullimisht nje qaj, pastaj buke duke i dhuruar ne fund çorape te nexehta dhe rroba se ishte bere qwulle, ishte merdhezur se ftohtoi” ka thene Slobodan.

Dr. S. Stamenkovic, kreu i departamentit psikiatrik të spitalit të shteteve Vranjë se rastet e pacientëve psikiatrikë si gjithë të tjerët dhe nuk mbahen si në burg, por te gjthe trajtohen normal

“Ne të trajtuar pacientët nga e gjithë qarkut dhe Moravës dhe nga Kosova, per shkak shumë vizitave, frekuentimi është i lartë, sa që është e mundur që ndionje pacienti të largohet nga reparti pa u vënë re…” ka shpjeguar per gazeten “Alo” Dr. Stamenkoviq, duke shtuar se i riu u arratis nga qendra jonë dhe se gjendja e tij mendore eshte ende e  pandryshuar.

Slobodani, si polic rezervë per “Alo” tha se “isha ne gjendje për të ndihmuar njerëzit me vështirësi dhe se nuk ndjejë frikë ose antipati, aq me teper tek ky person kishte nevoje për ndihmën më efikase.”

“Nuk i ndaj njerëzit me kombësi, me statusin e pronës apo me ndonjë gjë tjetër; për mua është një burrë – një njeri dhe ndihem i detyruar t’i ndihmoj të gjithë nëse është me peobleme” ka shtuar Slobodani

Kështu që unë jam i arsimuar dhe kështu i kam rritur tre fëmijët e mi, të cilët tani janë rritur dhe, besoj, në njerëz të mirë.

Pas kësaj, njeriu i pafat, i lodhur plotësisht, u shtri për të fjetur, te cilet me vone ftuma policine dhe ambulancen per ta derguar ne vendin e duhur prej nga ishte arratisur.. Unë jam i lumtur që gjithçka përfundoi për fat të mirë.

Sloboda Aleskiq (54) është, përndryshe, një ish-punonjës i “Yumco”-s aktualisht është i papunë dhe duhet, përveç tre fëmijëve të tij, nëna e moshuar eshte e sëmurë rëndë.

SHPËRNDAJE