haxhGE1Ne foto,  sot vetem nga aeroporti i Gjeneves ne drejtim te Amanit -Xhide, per ne Qabe  jane nisur 30 shqiptare (18 burra 12 gra) kurse nga mbare Zvicra mbi 400 haxhilere

 

Gjenevë, 3 shtator -Gati sikur vjet edhe sivjet nga tri aeroportet e Zvicres (Gjenevë, Bazelit dhe Zhurich) jane nisur mbi 400 shqiptare për në Meke-Medine, per te kryer obligimin e fese islame, per t’u bere anetarë të rinj të Haxhit.

Shqiptaret  e Zvicres per te shkuar shendosh e mire ne Haxhe ishin te organizuar mire nga imamet dhe perfaesuesit e tyre si nga  Riad Aliu (GE) Nebi Rexhepi (ZH) dhe Mustafe Mehmeti (BE) si dhe Forumi i të rinjeve musliman ne Zvicër (SG)

Riad Aliu, imam i Gjamise “Dituar” ne Gjenevë: Shqiptaret ne Kantonin tone dhe Zvicer vazhdimisht ndihmojne te varfurit apo ata qe kan nevoje per ndihma. sikur vershimet e fundit ne Shkup 

ImamimmaGne Riad Aliu, imam i xhamise “Dituria” ne Gjeneve per agjencine e lajemeve “Presheva jonë” pak minua para se te fluturojne per Haxhe se “vetem nga aeroporti i Gjeneves ne derjtim te Amanit -Xhide, sivjet per ne Qabe  jane nisur 30 shiptare (18 burra 12 gra)

 

Rreth aktiviteteve te xhamise “Dituria” ne Gjeneve, sidomos rreth vershimeve te fundit ne Maqedoni se s aishin te gatshme shiptaret te ndhihojne te demtuarve, imami i kesja qendre islame ne vazhdim për “Presheva jonë” ka pohuar se “solidariti dhe angazhimi i qendrave shqiptare në lidhje me aktivitetet humanitare asnjher enuk ka mungur, sidomso per skamonroet apo te prekurit nga verishimet, sikur ato te fundit ne Maqedoni ku solidariteti yne ishte në nivel të lartë.

haxhGEKëtë e dëshmojnë e edhe xhemati tyne ne Gjeneve dhe Zvcer  nga këto qendra, sidomos ne  rastin e fundit ku  vershimet ef undit goditen  Shkupin dhe rrethine, ku ishin të angazhuar të gjitha qendrat (xhamitë ) dhe kogja një ndihmë e madhe u realizua duke faleminderiuar Allahun Fuqiplotë dhe vëllezërit që ndihmuan. Ka edhe aktivitete tjera për të cilat më shumë info mund të merni nëse i drejtoheni unionit të imamëve shqiptare të Zvicrës ku pjesë e kësaj jemi edhe ne.”

HaxhgenneLidhur me bahskepunimin me autortziet zvcerane ne fund imam Aliu nga Gjeneva ka phuar se “autoritetet e shtetit të Zvicrës e posaçërisht të Gjenevës,këtu mund t’iu themi se raportet janë në nivel të lartë,dhe në jemi shumë mirënjohës për vullnetin që kanë ndaj nesh gjithashtu dhe i faleminderojmë për çdo ndihmë që na e kanë ofruar dhe janë duke ofruar edhe tani..”haxhgennee

SHPËRNDAJE