serbbrrrtgPreshevë, 16 tetor  -Ministri i Mbrojtjes Zoran Gjorgjeviq dhe shefi i Shtabit të ushtrisë serbe, gjeneral Ljubisha Dikovic vizitoi mbrëmë, anëtarët e Forcave të Përbashkëta të Ushtrisë së Serbisë dhe MPB-së mbrëme janë pare rrugëve te Persheves mu ne kohen kur Mali i Zi arreston ish-shefin e xhandarmërisë serbe dhe 20 persona tjerë – planifikonin sulm terrorist, per ta kindnapuar Milo Gjukanovic.

Para dy vitesh mediat serbe shkruajtne se Bratislav Dikic, që i prin grupit kriminal dhe bandes se tij prej  17 xhandarësh janë të tjerë të involvuar në krimin e organizuar në Serbi, Luginë të Preshevës dhe Kosovës, shkruajnë mediat serbe(“Dikić na čelu kriminalne grupe”)  transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kete e kane kofirmuare dhe mediat serbe me titujt si Ministri i Mbrojtjes fshehurazi në jug të Serbisë (“Ministar odbrane tajno na jugu Srbije“). Por Beogradi zyrtar bizitën e parpitur  tinzare siq shkruajne emdiat serbe, te ministri i Mbrojtjes Gjorgjeviq dhe shefit te ushtrisë serbe gjenralin Dikovic e lidhin me emigrantët?!

Sidoqoftë, gjeneral Dikoviq ka thënë se “Numrin i emigrantëve eshte rrtiur në kufirin shtetëror të Republikës së Serbisë dhe Republikës së Maqedonisë. Në kufi kemi më shumë se 12 mijë ushatare, xharameri, polci  për të shmangur kalimin e kufirit në mënyrë të paligjshme..”

 

SHPËRNDAJE