Preshevë, 29 maj -Punëtorët në vendin e ndërtimit të një qendre tregtare të re të qytetit sot gjetën një granatë të pashpërthyer me origjinë ruse nga Lufta e Dytë Botërore, ka njoftuar sot zedhnesi i péolcvise rajonale ne Preshevu (“Portparol regionalne policije u Preševu, Danijel Džobanik, rekao je..), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burtimeve te mediave serbe.

Detonimi i një pajisjeje shpërthyese u krye nga një ekspert i piroteknikës në vendin ku u gjet, sepse bomba ishte pa siguresa dhe transporti i saj do të ishte i rrezikshëm, sipas agjencisë TASR.

Një zëdhënës i policisë rajonale në Preshevë, Danijel Dzobanik, i tha agjensisë sllovake se para se policia të shpërthente, policia evakuoi një bllok të vogël banesash për arsye sigurie.

Dy orë më vonë, qiramarrësit u lejuan të ktheheshin në apartamentet e tyre dhe një rrugë tjetër u rihap për trafik. Bomba cmontua ne një qender tregtare të re në qytetin sllovak të Popradit (afer Preshevu) e cila datonte nga Lufta e Dytë Botërore.

SHPËRNDAJE