“Ne ende nuk kemi informacionin e konfirmuar që zëvendësdrejtori i Policisë është liruar, ju lus për pak durim që në qëllim në bashkëpunim me MPB-në të ua japim informacionin e saktë”.

Kwshtu ka deklaruar Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, e cila e ka kritikuar Serbinë për veprimet e saj hakmarrëse ndaj qytetarëve të Kosovës të cilët sot i bllokuan në pikat kufitare.

Ajo në një konferencë për media shtoi se një pjesë e qytetarëve tashmë janë liruar nga pikat përkatëse kufitare, por theksoi se ende s’dihet se a ka persona të tjerë që ende janë të bllokuar.

Ajo kërkoi edhe njëherë nga qytetarët e Kosovës të mos kalojnë nëpër Serbi por të udhëtojnë në rrugët tjera alternative.

“E dimë që një pjesë e atyre që janë mbajtur janë liruar, nuk mund të ju japim informacion nëse janë liruar të gjithë, apo ka ende që po mbahen në vende të ndryshme. Më lejoni të përsëris thirrjen që kemi bërë drejtuar qytetarëve tanë që të evitohet kalimi në Seri, sepse nuk e dimë sa mund të ashpërsohet strategjia e Vuçiqit. Kemi numër kontaktues që janë të qasshëm 24 orë, I lusim qytetarët që nëse kanë për të thënë diçka, por edhe ata që kanë qenë dëshmitarë sot, që ta plotësojmë spektrin e informacioneve të sakta”, tha ajo.

SHPËRNDAJE