Résultat de recherche d'images pour "ueli maurer"Bernë, 4 janar -Këshilltari federal Ueli Maurer, 68 vjecar  Ueli Maurer është bërë president i ri Konfederatës së Zvicrës (pasardhes i Alain Berset). Në moshë 68 vjeçare, Ueli  Maurer (SVP/UDC)  nga sot do te udheheq kreun e qeverise  Konfederates Zvicerane. Do shtuar se Ueli Maurer është presidenti i 28-të që vjen nga kantoni i Zürichut,  njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Berna.

Nga 232 fletëvotime të shpërndara, tetë lanë emrin e personaliteteve të ndryshme. Gjashtëmbëdhjetë fletëvotime ishin bosh dhe shtatë barazime. Me këtë rezultat të jashtëzakonshëm, Ueli Maurer ka bërë më mirë se të gjithë këshilltarët federalë që nga Jean-Pascal Delamuraz në vitin 1988.

Gazetari shqiptaret fillimisht ka felenderuar presidentin e ri zviceran pë rolin dhe kontributin e popullit dhe qeverise zvicerane për Kasoven dhe shqiptaret ne ballkan

Presidenti i ri i Zvicrës ka marrur një sër telegramesh dhe urimesh nga mbarë presidentët e botës, por nga Kosova ende jo, pamvarësisht se në këtë vend jetojnë rreth 300 mijë shqiptarë. Për të mbushur ket boshllëk sadopak agjencia informative kombëtare „Presheva jonë“ në nje letër urimi dërguar presidentit të ri të Zvicrës z.Ueli Maurer i ka uruar postin e shefit të ri në krye të shtetit të Zvicrës në emër të agjencisë, në emër Kosovës dhe të komunitetit shqiptarë në Zvicër duke falenderuar atë për mbështjen e qeverisë helvetike Kosovën dhe komunitetin kosovarë në ketë vend.

Do shtuar se shkaku i këtij urimi nga agjencia infrmative „Presheva jonë“ lidhet nga fakti dhe kontributi i presidentit Maurer në Kosovë. Presidenti i ri zviceran  z.Maurer gjatë takimit te fundit me gazetarin e agjencisë informative kombëtare „Presheva jonë“ Nefail Maliqin i cili duke folur për rolin dhe angazhimin e armatës zvicerane jashtë vendit ka deklaruar se «Angazhimin e ushtarëve tanë të Swisscoy-it në Kosovë dhe ballkan ruhet edhe stabiliteti në Zvicër ».

Gazetari shqiptaret ngha “Presheva Jonë” ka felenderuar presidentin e ri zviceran pë rolin dhe kontributin e popullit dhe qeverise zvicerane për Kasoven dhe shqiptaret ne ballkan.

z.Maurer po ashtu ka folur edhe për imazhin e shqiptareve ne Zvicer, sipas te cilit ata jane te vyeshem dhe punëtor si dhe shembull intregrimi ne vend.

Parlamenti po ashtu zgjodhi Simonetta Sommaruga në nënkryetarin e Këshillit Federal me 196 vota nga 216 vota të vlefshme. Trembëdhjetë fletëvotime ishin të bardha, dhjetë të pavlefshme dhe tetëmbëdhjetë të ndryshëm. Hera e fundit që Bernezi veproi në vitin 2013, ajo kishte 180 vota. Në 2017, Ueli Maurer kishte 178 vota në zgjedhjen e tij si nënkryetar.

SHPËRNDAJE