uefaaa11 Nga Nefail MALIQI

                         Gazetar i agjencisë së lajmeve “Presheva Jonë” ne Gjenevë                                                           (UEFA/FIFA)

Sidoqofte për gazetarin e agjencise së lajmeve “Presheva jonë” ne selinë  e UEFA-s dhe FIFA  per  ndeshjen e neserme mes Shqipërise dhe Zvicres thote se “qe tash rezulati dihet, se fitorja eshte në duar te shqiptareve si andej, si këndej..”

Ndeshja në mes të Zvicrës dhe Shqipërisë, e cila do të zhvillohet nesër të shtunën në stadiumin Bollaert në Lens-Delelis (Francë), tashmë po prtiete me mjaft  entuziazëm të madh në mesin e mbështetësve zvicerane dhe shqiptare.

 

Hop Shqipëri, Hop Suisse, fitorja në duar te shqiptareve si andej, si këndej..

“Shqipëri-Zvicër është kjo një ndeshje në mes të shqiptarëve apo  mes të Zvicrës? Kjo pyetje ju eshte shtruar me humor nga tifozët shqiptarë dhe zviceranë, kur ata shohin strukturën e skuadrës kombëtare të Zvicrës, Nati. me gjashtë lojtarë me origjinë shqiptare në ekipin e Zvicrës dhe shtatë “zvicerane”në atë të Shqipërisë.

ne ekipin  e Nati-t helvetik , lojtarët qe  do të luftojnë kundër Shqipërisë janë keta lojtarë shqiptare si Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Blerim Xhemaili, Valon Behrami, Admir Mehmedi, Milaim Rama, Shani Tarashaj etj Kjo është arsyeja pse disa e quajnë këtë lojë një “lojë në mes të shqiptarëve”, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” me seli në Gjenevë.

Sipas burimeve te “Presheva Jonë”  më shumë se 100.000 shqiptarë janë të interesuar në blerjen e biletave për të shikuar të jetojnë këtë lojë në Lens. Megjithatë, kjo kënaqësi e dështuar sepse stadiumi Bollaert-Delelis ne Lens te Francës  është shumë shumë e vogël (35.000 vende) për të pritur të gjithë këta njerëz.

 

Kjo dashuri për ndeshjen mes  Zvicrës dhe Shqipërisë verehet edhe në trup: Me dy flamuj te vegjël  me ngjyrë baradhe kuq e zi  në fytyre dhe trupin e tyre me T-shirt! Në anën e majtë të zemrës, mbajne Shqiponjen, në të djathtë, në anën e mushkërive, Zvicren … sepse ata mund të marr frymë dhe jetojmë lrishem në Zvicër!

48 orë para ndeshjes, agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne Zvcer ka anketuar duke kontaktuar tifozëve shqiptarë në Gjenevë, Bernë dhe Cyrih. Ata jane pyetur se cilin skuadër e mbështetis. Ata njëzërit kanethëne se “ne presim këtë ndeshje me padurim e me gëzim të madh dhe ntyrsht zemra na rresh per sqhiperinë. Shumë tifozë kanë thënë se nesër në stadiumin në Lens, ata brohorisin  “Rrufte Shqipëria, rrofte  Zvicra, hopp Shqipëria, hopp Zvicra”. Në të njëjtën kohë, ata na thanë se do të duartrokasin çdo ekip sa here qe do te shënojn e golin!

Kjo atmosferë të ngrohtë 24 orë para ndeshjes është parë sidomos në vendin Zvicër e cila ka rreth 300,000 origjinën shqiptare të Ballkanit (Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Lugina e Preshevës). Ndër mbështetësit vlerësohet se nesër në stadiumin në Lens do të jetë e vendosur në lidhje me 5.000 shqiptarë nga Zvicra.

Kjo atmosferë e gëzueshme është gjithashtu e dukshme edhe në qytetin e Gjenevës, si në të gjitha qytetet e tjera zvicerane veshur në të bardhë, të kuqe dhe të zezë. Ajo gjithandej mbi flamujt e të dy vendeve, Zvicrës dhe Shqipërisë, veçanërisht në qendrat, në rrugë, në ballkone të ndërtesave dhe makinave. Vlen të përmendet se në këtë rast me metrazh shqiptare dy flamuj.

 

Së fundi, agjencia shqiptare e lajmeve “Presheva Jonë” ka marrë një mesazh nga UEFA se dresduar jo vetem lojatreve te ekipeve te dnehsjes se neserme ne lesn te Fracnes , por che mbështetësit, tifozen për nje lojë të qetë dhe të ndershme, loje fer, për të treguar se kjo është një lojë sportive, me sjellje miqësore dhe jo siç e kemi parë në Beograd para ca kohesh  gjatë ndeshjes mes Shqipërisë dhe Serbisë.

Në të njëjtën kohë, ata na thanë se do të duartrokasin çdo ekip sa here qe do te shënojn e golin! Sidoqofte për gazetarin e agjencis e se lajmeve “Persheva jonë” ne selinë  e UEFA-s dhe FIFA  per  ndeshjen e neserme mes Shqipërise dhe Zvicres thote se “qe tash rezulati dihet, se fitorja eshte në duar te shqiptareve si andej, si këndej..”

SHPËRNDAJE