Presidenti aktual i Kosoves Hashim Thaci nuk ndlaet duke lavderuar veten. Ai diteve te fundit duket se e ka kapur panika nga Gjykta Speciale. Ai pasi permes sekser se tij ne Amerike Vlora Citakut qe ofroi nje shume prej 500 mije doallresh per nje takim me presidneit SHBA-ve Donald Trump, ai po paguan edhe gazetaret e huaj te cilet edhe pse nuk kane raportuar asnjehre per Kosoven, te shkruajn libra per Hashim Thacin.
Keshtu gazeta prestigjioze zvcerane  Neue Zürcher Zeitung  ne nej shrkim me titull “Wie man als Staatsmann zu einer Hochglanz-Biografie kommt” ka shkuar se “menjë biografi të autorëve britanikë, presidenti kosovar dhe ish kreu i guerrrës Hashim Thaçi duket e bejne superstar. Në Prishtinë besohet se fushata e imazhit ka të bëjë me akuzat e frikshme të krimeve të luftës…”  (“In einer Biografie britischer Autoren erscheint der kosovarische Präsident und ehemalige Guerillachef Hashim Thaci als Superstar. In Pristina wird vermutet, dass die Imagekampagne mit der befürchteten Anklage wegen Kriegsverbrechen zu tun hat.“) transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”
Vec NZZ Thacin e kane kertikuar se po benem lobra me porosi me para te popllit edhe gazetat tjera si “Politik24”, “Topnewsinfo”, “Zeitung-Ddnss” etj..

Gazeta Neue Zürcher Zeitung ka bërë një shkrim goditës për librin biografik të Presidentit Hashim Thaçi të cilën shefi i shtetit po e promovon nëpër qendra botërore. NZZ shkruan se Thaci këtë libër e ka porositur nga frika e Gjykatës Speciale dhe në përpjekje për të përmirësuar imazhin e tij të dëmtuar.

“Thaçi, i cili gjithmonë ka mohuar akuzat, thuhet se ka nënshkruar miliona euro gjatë viteve të fundit me firma lobuese dhe firma ligjore në SHBA dhe Angli. Tani 50-vjeçarja ndriçon me flokë të zeza dhe qeshur pellg nga zarfi i një libri të sapo printuar. Njëlloj i kënaqshëm është titulli: “Shtet i ri, shtetndërtari modern”. Autorët janë dy gazetarë britanikë që nuk kanë raportuar më parë nga Kosova apo rajoni.” shkruan NZZ

Sipa skesja ngazete zvcerane, në Prishtinë, libri, në të cilin Thaçi është krahasuar me Churchill, Mandela dhe George Washington, parashikon diskutim. Gazetarët akuzojnë autorët për shtrembërimin e fakteve dhe thurjen e legjendave. Anëtarët e opozitës kërkojnë një hetim parlamentar.

SHPËRNDAJE