Në nje “intervistë”, presidencial amerikan kërkoi falje për bombardimin e NATO-s në pranverën e vitit 1999 që i dha fund luftës së përgjakshme në Kosovë.

Një “intervistë” e presidentit amerikan Donald Trump për një gazete serbe që shkaktoi kenaqesi në Beograd ndjenje qudie ne rajoni, eshte vertetuar se është trilluar. Stafi i fushatës së kandidatit për president të Republikës, kishte mohuar që Trump kishte intervistuar ndonjëherë revistën Nedeljnik, sipas transmetuesit të televizionit shtetëror serb RTS.

Revista kishte raportuar në botimin e saj se Trump kërkoi falje për bombardimin e NATO-s të Serbisë në pranverën e 1999. Bombardimi i Serbisë, “i cili ishte aleati ynë në dy luftërat botërore, ishte një gabim i madh. Serbët janë një popull i mirë. Administrata e Klinton ka bërë dëm të madh për ata dhe për tërë Ballkanin, ku ka shkaktuar kaos”, thuhej te kishte thene kandidat për president i cituar nga revista serbe.

Revista kishte raportuar se ajo interviste u realizua përmes ndërmjetësimit të këshilltarit Trump Suzanne Ryder Jaworowski e cila kishte mohuar këtë. Nuk ka pasur asnjë intervistë me Trump për Serbinë, dhe as nuk eshte shprehur ndonjëherë ne ndonjë si i intervistur për ndonjë gazete serbe, theksoi ajo, sipas agjencisë së lajmeve Tanjug.

SHPËRNDAJE