hysniiiShkruan : Hysni Gashi  

Gjersa e lartësuan me lloj-lloj fjalë miradije madje e vlerësuan edhe si heroin madje madje e krahasuan edhe me “Shote Galicen” duke harruar se sa ishte ministre e integrimeve na gënjeu me vite të tera për liberalizim të vizave dhe ende e kemi të ndalume të levizim të lire por si duket ne shqiptaret kemi probleme shumë me harresë.

 

Gjersa raportonte shefi i OKB-së Ban Ki-moon i cili kritikon Beogradin dhe Prishtinën me shumë për ngadalësimin e zbatimit të marrëveshjeve të Brukselit ne New York në Këshillit të Sigurimit të OKB-së që u mbajt seanca e radhës mbi aktivitetin e UNMIK-ut në Kosovë.

 

Por ne Luginë të Kosovës lindore nuk u prit mirë fjalimi i Vlora Çitakut nga lidershipi i luginës madje duke thëne se: turp për Vlora Çitakun me Daçiqin ballperballe 100 fjalë për ISIS-in e Veriun, asnjë për Presheven, ka sjhkruar agejncia  elajemeev “Presheva Jonë”

Ministri i jashtëm serb Ivica Daçiç tha se Beogradi është i angazhuar për dialog konstruktiv me Prishtinën dhe zbatimin e marrëveshjeve të arritura deri më tani, por se Prishtina nuk është përmbushur masat e nevojshme në këtë fushë, sidomos kur bëhet fjalë për Komunitetin e komunave serbe. Daçiqi në vazhdim të sesion të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Kosovën tha se Serbia jashtë Kosovës dhe Metohisë, dhe sot ka më shumë se 200.000 persona të zhvendosur brenda vendit, si pasojë e përndjekjes dhe kërcënimeve u detyruan të largohen nga Kosova. Kthimi i qëndrueshëm arrihet vetëm 1.9 për qind e tyre.

 

Derisa ministri serb Daçiq ne OKB qet flake për goje për serbet ne Kosovë,Vlora Çitaku asnjë fjale nuk e flet për Shqiptaret ne serbi e Luginë dhe ne Mitrovicen Veriore thuajse atje është gjithçka normale edhe pse Brukseli dhe komuniteti ndërkombëtar duhet ta dine se shqiptaret e këtyre viseve janë popullata me e diskriminuar ne Evrope. Madje Vlora Çitaku ja përkujtoi botes deklaratat e Nikoliqit për akuzet e tij i lidhur me ISIS ne Kosove edhe pse nuk ishte ajo teme . Si mund të themi që po i normalizojmë marrëdhëniet kur presidenti serb e krahason Kosovën me ISIS-in ka thëne Çitaku në vend se e dërguara e Thaçit të merrej me diskriminimin e shqiptareve ne Luginën e Preshevës që dita ditës po zbrazet nga persekutimet e shtetit serb e cila edhe vet ishte dëshmitar kur ishte herën e fundit ne Beograd, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Lidhur me diskutimin e Vlora Çitakut liderët nga Lugina kane thëne sot :Turp për Vlora Çitaku me Daçiqin ballëperballe që i foli 100 fjalë për ISIS-in ndërsa për Mitrovicën e Verit e Preshevën, asnjë fjalë duke thëne haram i qofte ajo sille qe ja dhamë n’Presheve.Se mos ju është ndaluar Kosovës apo Çotaku të flasin për shqiptaret e Luginës ne seancat e KS, zyrtataret e OKB-se ju janë përgjigjur agjencise se lajemeev “Presheva jonë” se asesi organizata jone nuk i këshillon po dikton folësit nga Prishtina apo Beogradi te flasin ketë apo atë. Ata janë të lire. Sikur Daçiqi që flet për të drejtat e serbe ne Kosove edhe Çitaku mund te flasë për pozitën e shqiptareve ne Serbi. Se pre ajo nuk flet, mund ta pyetni atë vet personalisht kështu shprehen burimet nga KS.Valle kush po ja pengon Vlora Çitakut që mos të fol për poziten e shqiptarve ne Mitrovicen Veriore,neper Serbi dhe Kosovën Lindore ne lugin që dita dites po zbrazet?

SHPËRNDAJE