Corroticë, 14 janar -Per here te dytë në fshatin Corroticë (Preshevë) është organizuar turneu “Winter Fest 2017” ku morën pjesë sportdashësit dimërorë në shtegun e rreshqitjes duke u shëndërrua kështu një vend turistik, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Në Corroticë, ne “Brezovicen” e Presheves valon flamuri shqiptar, kurse në Brezovicën e Kosovë valon flamuri serb?!

Organizatori Safet Hysenit duke pershëndetur  turneun “Winter Fest 2017”  shprehur se “Zoti aske nuk e ka lene keq, dikutj ja ak dhne deti e dikujt malin, kodrat. Neve na e ka dhene keto pasuri, male pitoreske n mdis dimrit te gjelbëruar. Pra,  komuna e Preshevës ka potenciale për të zhvilluar turizmin dhe organizimi i këtillë ka nisur qysh në vitin 2012 dhe organizimi ka karakter humanitar. Dhe mu per këte autoritetet komunale që të investojnë në këtë vend duke ndërtuar edhe një stazë për ecje me elektrififkim. “

Kurse z.Hamdi Halimi inskruktor i skijimit nga Kosova, kishte ardhur enkas për të marrë pjesë i cili duke e  pershëndetur organizatoret ka pohuar se “kjo iniciativë ne fashtin e juaj ne Preshevë eshte epr lakmi, cka neoite edh enje eprkrahje nga pushteti lokal qe keto manifestime te kene karaakter insitucional deh zyrtar..”

Në garën e skijimit te sivjje mmuarne mbi nje mije persona, prej tyre 50 skiatore, meqerast u ndanë mirënjohje me t emireve, tre vendeve të para që morën pjesë gjatë skjimit në stazën e gjatë nga 506 metra.

Kushtrim Ymeri i takoi vendi i parë,  kurs ei  dytë Ensar Ademit dhe vendi i tretë Argjend Rashitit. Manfesitmin ne fjalë e ebri edh eme inetresant duke e “nxehur”  atmosfren ishte se  pjsemarrsit pjesëmarrësit ihsin te shoqruar me  muzikë, ushqim  dhe pije.. Njer gfje cfare na ra ketu ne sy dhe ne Brezovicën e Kosovës se  ne këte te fundit valon flamuri serb, kurse ne “Brezovicen” e Presheves valon flamuri shqiptar ?!

SHPËRNDAJE