Vlash Shkodra (52 vj.) një ish refugjat politik shqiptar u dënua  në fillim të kësaj jave me 25 vjet burg nga Gjykata penale e Vesoul -it për vrasjen e gruas së tij në vitin 2008 (Albana Tanushi, mësuese arti)  i cili ishte përpjekur që t’ia vishte këtë krim si vetëvrasje, gjoja  “gruaja është varur..”, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Paris, 19 prill

Më 26 tetor 2008, Vlash Shkodra, 52 vjeç, shkoi në stacionin e policisë në Vesoul (Francë, në kufi me Zvcrën gjermane)  duke njoftuar atë se ai kishte zbuluar gruan e tij, 39 të varur nga kangjella në hollin e shkallëvetë një ndërtesë të braktisur larg qytetit në periferi. Ai ka mohuar gjithmonë se kishte  vrarë atë.

 

 

Mediat franceze: Sipas kanunit shqiptar “femra është pronë e mashkullit edhe deri në vrasje” (?!)

 

Prokurori në Vesoul, Jean-Francois Parietti, i kishte kërkuar burgim të përjetshëm për këtë vrasje neveritshme të një nëne e dy fëmijëve të maskuar si vetëvrasje, njofton AFP. “Kjo është më makabër e bërë që mund të ndodhë” tha ai, duke e paraqitur atë si njeri të  ”ftohtë” dhe “manipulator” i cili “nuk ka asnjë justifikim.”

 

Në verën e vitit 2008 ai ishte dëbuar nga franca i cili më vonë kthet sërish. Ai i kishte propozuar Albanës pëer të shkuar në Itali, por ajo kishte refuzuar meqërast sipas burrit të saj “ajo ka thyer ligjin e kanunit, sespe mashkulli kur i thotë gruas eja, ajo duhet të vijë”. Por, ajo kishte refuzuar një propozim të tillë dhe që nga atëherë nga minuti nëmiutëasaj ju kihste përgatitur vdekja, ckaedhe ashtu kishte ndoshur, kanë pohuar avokatët dhe policia franceze.

 

 

 Kanuni i Dorasit: “Vdekja e Albanës është një krim nderi..” (?!)

 

Shqiptari 52 vjet u takuan për katër ditë me viktimën Albana Tanushi, e cila  ishte mesuese në Haute-Saône nën mbikëqyrjen e GIPN. “Në  kulturën tradicionale shqiptare, gurja  është një pronë e mashkullit, madje deri në pushtet edhe për ta vrarë pa u ndjekur fare penalisht. Ky është ligji i Kanunit “, ka përshkruar avocate, dukeshtuar se sipas dorasti  “Vdekja e Albanës është një krim nderi..” (?!)…(“Dans la culture traditionnelle albanaise, la femme est la propriété de lhomme, jusquà pouvoir la tuer sans être poursuivie. Cest la loi du kanun”, décrypte lavocate, “la mort dAlbana relève du crime d’honneur”.)

SHPËRNDAJE