Fransua Hollande po kalon ditët e tij te fundit si kreu i socialisteve para se të emerohet zyrtarisht president i vendit.

“Ne do të ndryshojmë atë që nuk ka ndryshuar deri më tani. Ky është besimi që do të na lejojë të vazhdojmë përpara. Është besim që do të kërkojë dhe durim sepse jo çdo gjë do të ketë sukses- tha Hollande.

Por me të marrë pushtetin nisin dhe sfidat më të mëdha për të. Ndërkohë që hyn menjëherë në loje fati i Europës dhe i monedhës së vetme euros.
Hollande bëri thirrje për një rinegocim të paktit fiskal për të kufizuar borxhet e vendeve evropiane dhe deficiteve. Mirëpo ajo që është e sigurtë është se sfida me të cilën përballet Hollande bart një presion të lartë më vete.

SHPËRNDAJE