Preshevë, 28 Nëntor -Me rastin e 28 nëntorit, ditës së flamurit, që nga orët e hershme të mëngjesit është vendosur flamuri kombëtar (paralel atij serb) në godinen e komunës së Preshevës. Presheva, si Tirana, Vlora e Prishtina ngreh flamurin shqiptar per nder te 28 Nëntorit. Por, mungojne urimet e liderëve?! kane shkruar medeiat serbe (Tanjug, B92, Telegraf, Kurir, Blic, Sputin, Poltika etj..) duke ju referuar agjencise së  lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Flamuri i Shqiuperise apo ai i Kosovës, krejt normale ne Kosovë, ashut keshtu sipas Stakovic “gati gjysam e qyetareve serbe mendonje se Presheva ehste në Koasovë”

“Flamujt shqiptarë vlaojne në Preshevë, Bujanoc dhe Medvedje” (“Dan zastave: Znamenja Albanije vijore se u Preševu, Bujanovcu i u Medvedji “); “Shqiptarët festojnë flamurin e tyre në Serbi këtë vit “: (“Albanci slave svoju zastavu u Srbiji i ove godine“); “Provokim i rëndë: Flamuj shqiptarë fluturoi në Bujanoc dhe Preshevë” (“Teška provokacija: Zastave Albanije osvanule u Bujanovcu i Preševu”) jane keta vetem disa tituj q eshjkputme nga gazeat serbe te cilat sot kane shkruar  per 28 nëntorin ne Luginen e Presheves.

Bildergebnis für sever kosovo mitrovicaMedje disa prej ketyre gazetave serbe kane dalur me tituj bombastik per ter rritzur eksplaret apo per te ndersyer Boegrdain ne Luginë si: Teška provokacija:”Provokim i rëndë: Flamuj shqiptarë fluturoi në Bujanoc dhe Preshevë (“Zastave Albanije osvanule u Bujanovcu i Preševu”)

Siupas agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” flamuri shqiptar ne Presheve krejt normale, ashtu keshtu sheif i Trupit Kooridnues Zoran Stankovic dite me pare tha se “me shume se gjysma e qyetareve ne Serbie mednojne se Presheva eshte Kosaovë” dhe tash shtohet pse “teska provokacija” ?! Sidoqftë flamuri shqiptare në Presheve “teška provokacija”, ai në Veri te Kosoves “lakša provokacija”?!

Një flamur shqiptar është vendosur në ndërtesën e komunës së Preshevës ajte natës, kurse ne Bujanocit në mëngjes. Sipa sshytzpiot serb shënimi Dita e Flamurit kaluar ka mbledhurnjë numri të madh të njerëzve, por pa praninë e gazetarëve, siç ishte e zakonshme në vitet e mëparshme, ndërsa flamuri shqiptar në ndërtesën e  Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve (NSA) në Bujanoc në 11.30 solemnisht te vënë nënkryetar i KKSH-së Edmond Isufi.

Një numër i madh i flamurit shqiptar u ngritën natën dhe në fshatin Konçul të Bujanocit, e vendosur pranë vendkalimeve administrative me Kosovën Konçul-Dheu i Bardhë. Flamuri i flamurit në Bujanoc dhe Preshevë u shënua pa incidente.

SHPËRNDAJE