allbbGjenevë /OKB, 18 qershor -Ne kuader te sesionit dhe Ditës Multikulturore në OKB-Gjenevë dhe të Drejtave të Njeriut eshte bere edhe promovimi traditave kombëtare, kostumeve dhe ushqimeve me te cilin rast prezentoi edhe vendi ynë Shqiperia, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ne Zvicër.

albnkSeanca e 32-të e rregullt e Këshillit të të Drejtave të Njeriut ka nisur punime te saja (13 qershor-1 korrik 2016) ne Gjenevë. Këshilli i të Drejtave të Njeriut është një organ ndërqeveritar brenda sistemit të Kombeve të Bashkuara, përgjegjës për forcimin e promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut në mbarë globin dhe për trajtimin e situatave të shkeljes së të drejtave të njeriut. Këshilli përbëhet nga 47 shtetet anëtare të Kombeve të Bashkuara, të cilat janë zgjedhur nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së. Këshilli i të Drejtave të Njeriut ka zëvendësuar ish-Komisionit të Kombeve të Bashkuara mbi të Drejtat e Njeriut.

 

alnbnbnbÇdo vit në Ditës Multikulturore,  delegatët në Këshillin e të Drejtave të Njeriut janë të ftuar të shfaqë trashëgiminë e tyre kulturore duke veshur kostume kombëtare duke marrë pjesë në takimet në pallatin e Kombeve.

Ne kuadet te këtij manifestmi kulturur me emrin Dita Multikulturore në OKB në Gjenevë dhe të Drejtat e Njeriut eshte bere me  promoviminin e traditave kombëtare, kostumeve dhe ushqimeve te pupujve nga mabre bota, me te cilin rast prezentoi edhe  vendi ynë Shiperia.

Ambasadorja shqipare ne OKB znj.Filloreta Kodra me veshje kombëtare  para pjesëmarrësve ka  folur për traditat dhe kulturen  shqitare duke prezentuar edhe specilaitet kombëtare. Flamuri kuqezi, kostumet, plisi, flija dhe specialtete tjera qe u prezentuan ne Kombet e Bashkuara ne Gjenevë kane lënë gojëhapur ambasadoret botëror dhe perfaqesuesin e delegacioneve te ndyrshme nderkombëatre. alnbobkb

SHPËRNDAJE