pvddfPreshevë, 11 gusht  -Sikur PVD ashtu edhe deputeti i vetëm shqiptar në Serbi Fatmir Hasani per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” eshte shpreheur para 2r jave  i gatshëm për bashkëpunim me Vuçiqin. Kete e ka konfirmuar edhe sot. Shqiptaret te gtashme , por sa Vuci eshte i gatshem t’i pranoj shqiptaret. eshte kjo nje pyetje tjeter te cilen e elaboruam ne biese me deputetin Fatmir Hasani.

Pas tre muaj e gjysem “pushim” me ne fund te enjten e kaluar mandatari i Qeverise se  re serbe Aleksander Vucic arrit te themeloj qevevrein e re me tete ministar dhe kuvendin me 164 delegatë të partive te larmishme (SNS, SPS, JS, PUPS, SDPS, Serbia e Re, Lëvizja Socialiste, SVM dhe dy deputetëve të Partisë Boshnjake te Muamer Zukorliç.) ku shqiptaret deri tas nuk jane askund.

 

Deputeti Hasani:  Hyme apo s’hyme ne qeveri ne do të vazhdojme perpjekjet tona te ndihmojnë  ne përmirësimin e gjendjes politike, kulturore, arsimit dhe ekonomike në Luginën e Preshevës

Se cfatnne pret nga Qeveria e re serbe ne krye me Vucicin, deputeti Hasani eshte pergjigjur se “Natyrisht se presim, meqe tek ne kemi shume probleme. Presim avancimin e të drejtave të shqiptarëve në Luginë ne cdo sfere.  Sidoqofte, hyme apo s’hyme ne qeveri ne do të vazhdojme perpjekjet tona te ndihmojnë  ne përmirësimin e gjendjes politike, kulturoe, arsimit dhe ekonomike në Luginën e Preshevës. Kete do ta bjeme edhe me faktorin nderkombär amabsadat dhe miosnet e BE-ne Beograd dukebere presion ne qverine serbe per te ndryshuar gjendejn e qytetarëve ne tri komunat shqiptare ne Jug te Serbise.”

“Qëllimi jonë është që t’i mbrojmë të drejtat e pakicës shqiptare, sepse shqiptarët janë të lënë anash nga Qeveria qendrore. Unë do të fokusohem shumë në problemet e zhvillimit ekonomik, sepse papunësia është 70 për qind. Por për të realizuar gjithë këtë Hasni tha se do të ishte më e lehtë sikur të bëhej pjesë e Qeverisë së re të Serbisë.” ka thene deputeti Hasani për “Presheva jonë”

Ka gjasa apo jo Presheva, ne kete rast PVD te jete pjese e qveris e Vucicit , ne vazhdim deputeti shqiptar ne Beograd ka phuar se  “qendrimet e  PVD-së dihen, pra jemi te interesuar që të jetë pjesë e koalicionit qeverisës. Mund të flasim vetëm për pozitën e partisë dhe dëshirave tona. Për momentin ne kete drejim s ka ende gje te re. Shpresat  nuk jane humbur te gjitha per te qene edhe ne pjes e qeverise se Vucicit. Duket se na ka lene “rezervë” apo ne raundin e dyte te bisedimeve, qe si duket  Vucic po pret qe t’i bijmë n’gujza për të hyre ne qeveri, te cilen gje nuk do e bëjme. Sipas tij,  nese Vucic nuk ka vullnet te mire ne kete drejtim,  pamvaresisht se ne Kosoves serbet gezojne funksione te larta deri te kreu i Qeverisë..

Futjen në koalicionin e paralajmëruar nga Vuçiq, Hasani e sheh si nje rast te mire për të dhënë ndihmën e tij në zgjerimin dhe thellimin e maredhnive te mira fqinjesore dhe bashkëpunimit te mire në relacionin Beograd – Prishtinë – Tiranë.

Viktime e ketyre lojrave politike per kolacione ne qveerine e Vucicit sipas agjencise se lajemeve “Presheva Jonë” duket se nuk jan vetem shqiptaret e Lugines, ne këte rast PVD por edhe disa tjera sidmoa ato te aferta me shqiptaret, Kosoven sikur propavaristi Çedomir Jovanovic nga LDP qe e la me gishta n’gojë.

“Çedomir Jovanoviç humbësi më i madh: Kreu i LDP nuk e ka shkuar edhe afër Vuçiç, as  me opozitën” kane skrar mediat serbe. Duket se edhe partite shqiptare, sidmos PVD ne Luginen e Preshves jane ne te njeti hall te Cedës, te cilet per moemntin jane n’aut…qevserbb

 

SHPËRNDAJE