Holande, 12 janar / AIK-Presheva Jone

Ne mbeshtetje te Europolit gjate nje aksioni njeditor te perbahkert ne Itali eshte demoluar nje rrjet trafikanesh ielgal te emigranteve. Policia ka arritur te arrestoj 26 kontarabandiste. Ky hetim nderkufitar kishte filluar qe dy vjet mes policise evropiane per arrestimin e 26 kontabandisteve kryesisht ne Itali si dhe te tjeret ne France dhe Gjermani, ka njoftuiar sot EUROPOL «AIK Presheva Jone » . Viktimat jane afgane te cilet permes pakistanezeve jane kontabanduar ne drejtimte Greqise dhe Shiperisi ne te cilin trafikim ilegal jane implikuar edhe vedet si Serbia, Mali i Zi, Kroacia dhe Bosnja duke u shfrytezuar si territore tranziti. Dhe nga keto vende keta emigratnte jane transferuar ne tre drejtime : Norvegji, Suedi dhe Britani, thuhet ne njoftimin e Europol-it. Sipas burime te ngjajshme cdo emigranti per te kaluar ne vendin e kerkuar kane qene te obliguar te paguajne kontrabandistet nga 3.500 euro deri ne 5000 euro. Mendimohet se te arrestuarit i takojne rrjetit qe ishte përgjegjës për kontrabandë rreth 200, kryesisht në Afganistan, emigrantët na muajin gushti 2008 deri më sot. Rreth 20 përqind e atyre të kontrabanduar besohet të kenë qenë të mitur.

Ne mbeshteje te Europolit gjate nje aksioni njeditor te perbahkert ne Italia eshte demoluar nje rrjet trafikanesh ielgal te emigranteve. Policia ka arritur te arrestoj 26 kontarabandiste. Ky hetim nderkufitar kishte filluar qe dy vjet mes policise evropiane per arrestimin e 26 kontabandisteve kryesisht ne Itali si dhe te tjeret ne France dhe Gjermani, ka njoftuiar sot EUROPOL «AIK Presheva Jone » . Viktimat jane afgane te cilet permes pakistanezeve jane kontabanduar ne drejtimte Greqise dhe Shiperisi ne te cilin trafikim ilegal jane implikuar edhe vedet si Serbia, Mali i Zi, Kroacia dhe Bosnja duke u shfrytezuar si territore tranziti. Dhe nga keto vende keta emigratnte jane transferuar ne tre drejtime : Norvegji, Suedi dhe Britani, thuhet ne njoftimin e Europol-it. Sipas burime te ngjajshme cdo emigranti per te kaluar ne vendin e kerkuar kane qene te obliguar te paguajne kontrabandistet nga 3.500 euro deri ne 5000 euro. Mendimohet se te arrestuarit i takojne rrjetit qe ishte përgjegjës për kontrabandë rreth 200, kryesisht në Afganistan, emigrantët na muajin gushti 2008 deri më sot. Rreth 20 përqind e atyre të kontrabanduar besohet të kenë qenë të mitur.

SHPËRNDAJE