Kontrata për ndërtimin e fazës së parë të autostradës Nish-Merdare

Von der Layen dhe Vuçiq u nënshkrua në fillimin ceremonial të punimeve (Foto Instagram) Plocnik-Merdare, në pjesën Merošina-Merošina 1.

Kontrata u nënshkrua në vendbanimin e Nishit të Donje Medjurovo në prani të Presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq dhe Presidentes së Komisionit Evropian, Ursula von der Layen, raportoi Beta.Në fazën e parë, do të ndërtohet një pjesë e autostradës 32.6 kilometra e gjatë nga Merošina pranë Niš në Beloljina pranë Plocnik, dhe vlera e punimeve është 255 milion euro.

Ka gjashtë tunele, 12 ura dhe një numër të madh mbikalimeve, nënkalimeve dhe viadukteve në atë pjesë. Vlera e punimeve në seksionet nga Nishi në Plocnik në gjatësinë 33 kilometra është 255 milionë euro. Shtë planifikuar që punimet në seksionin Merošina-Merošina, të gjata 5.5 kilometra, të fillojnë më 1 nëntor.

SHPËRNDAJE