Andreas Ernst, gazetar i së përditshmes “Neue Zürcher Zeitung”, njohës i zhvillimeve në Ballkan, thotë se zgjidhja e problemeve mes Kosovës dhe Serbisë mund të shpie drejtë këmbimeve të territoreve. “Veriu do të shkojë në Serbi… Perspektiva e vendbanimeve shqiptare në Serbinë Jugore do të lidhej me Kosovën”, ka thënë ai për swissinfo, ndërsa transmeton Presheva Jonë.

Bernë, 6 gusht/ AIK-Presheva Jonë

“Kjo zgjidhje, së cilës shumë shqiptarë dhe serbë të Kosovës rregullisht iu kanë referuar në mënyrë private, është sfiduar edhe nga bashkësia ndërkombëtare. Disa këtu kanë frikë dhe panik për ndërrime të kufijve në baza nacionale. Personalisht, mua më duket se kjo frikë është paksa e ekzagjeruar. Një konsensus dhe kompromis duhet të gjendet gjithsesi mes Prishtinës dhe Beogradit, me qëllim që Serbia dhe Kosova një ditë të njohin njëra-tjetrën”.

SHPËRNDAJE