Image associéePeshevë, 10 janar  -Në Serbi deri më tani jane regjistruar rreth 400 raste të fruthit apo siq njihet nder popull si lija e qenit. Kjo sëmundje familjare ka godiotur ehd ekomunat shiptare ne Serbi. Pas disa arsteve ne Bujanco, ne Presheve eshte paraqitur rasi i trete, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Beogradi ka regjistruar 59 pacientë në Kralevë 76, në Nish 14, në Suboticë një, në Bujanoc kater, në Preshevë tre persona. Mesohet se personi më i ri i sëmurë nga fruthji ka dy muaj dhe më i vjetër 60 vjeç, ndërsa 91 për qind e pacientëve jane të pavaksinuar.

Që nga tetori, rastet e para të fruthit në Vranjë ka rritur numrin e vaksinuar, veçanërisht fëmijët. Kurse nga fillimi i janarit 2018, një epidemi të fruthit janë raportuar në qytetin e Novi Sadit (12 pacientë) dhe qyteti i Leskovac (dhjetë pacientë).
Deri më tani, 35% e pacientëve janë hospitalizuar, prej të cilëve më shumë komplikime (pneumonia) kanë 39 persona.

 

SHPËRNDAJE