vogllggGjenevë, 23 qershor -Amnesty International ka  publikoi sot dy video ku refugjatët dhe evropianët kanë njohuri nga e kalauar e tyre tronditëse, plor emocione. Kjo video per te sensiblziuar opninon nderkombëatr ehste ttiulluar:  Nuk mundem dot t’i shkoqi syte nga ti («Je n’arrive pas à te quitter des yeux»), njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Amnesty International sikur edhe organiazat tjera kane emsuar nga televuzoni zvceran  TSR për eskodin  amsiv te kosvareve muajve te fundit qe spa ste dhenave te tyre mbi 100 mije shiptare leshuan Kosove, te zgjgendjyer e deshpruar me zhvillmet dhe paparespktivën ne vnedlindjee ytre pas 17 vitesh te cirmit ata moren dynjanë ne sy.

aiiaiakslsPër të rritur ndërgjegjësimin për gjendjen e emigrantëve Amnesty International  ka  kerkuar ga qeverive boetroe të jenë më të mirëpritur, AI ka mbështetur keta emigrant et epafat me plote  emocion. OJQ-ja ka publikuar dy video pikëllues për të dërguar një mesazh të fortë: “Njerëzimi del nga një sy. Hapni sytë tuaj, ky është takimi. “Në secilin prej këtyre clipeve, filmuar në Bruksel dhe Berlin, dy njerëz që nuk e dinë çdo të ulen në një tavoline ballperballe njerit tjetrit. Njëra është një refugjat, e tijetriu nje qytetarë  evropian nga vendet e BE-së

Në fillim, njerëzit të cilët zbulojnë ata janë pak të pakëndshme. Por emocioni rritet shumë shpejt dhe sytë janë të mbushur pastaj me butësi. Pas disa sekonda heshtjeje, njerëzit në këto dy video të fillojnë të njihen. Refugjatët shpjegojnë se nga vijnë.

Emigranëtet siraine dhe shiptar nga Kosova falnderojne mikëppitje gjermane.. 

aiiaa

Video gjithashtu tregon një Arameut ri që i thotë një njeri të moshës së tij ai mori 50 ditë për të arritur në Evropë. Dhe pastaj  edhe ky vogëlush kosovar  fytyra e të cilit ndriçon ghajte asaj kohe ka zbuluar vajzën e vogël të bukur perballe tij. Në klipin filmuar në Berlin, dy vajza që nuk kanë shkëmbyer fjalë të përfundojë duke “luajtur ujku” duke qeshur.

“Këto video (…) janë të bazuara në një teori që pandërprerë e kontaktit sy katër minuta rrit intimitet”, thotë Amnesty International në Francë 3. OJQ-ja deklaron se refugjatët që janë në këto foto të jetojnë në Evropë për më pak se një vit. “Shumë njerëz kanë thënë të ketë qenë shumë i mërzitur nga kjo përvojë emocionale,” thotë organizata.

SHPËRNDAJE