prifffLozanë, 23 qershor -Nën hidhërim e Këshillit Sinodale, prifti Daniel Fatzer ëhste duke agjeruar në kishën St Lawrence te Lozanës shkruanje sot gazeat zvcerane (“A Lausanne, le pasteur Fatzer jeûne encore”), trasnmton agjencia  elajemeve “Presheva jonë” nga Zvicra

Pas më shumë se një javë pa ushqim, Pastor Daniel Fatzer, në Lozanë, është e vendosur të vazhdojë agjërimin e tij. Ai dëshiron të denoncojë metodat menaxheriale e Reformuar Kishës Valdeze. Këshilli shpreh keqardhjen për dëmtimin e imazhit në lidhje me këtë rast.

“Më vjen shumë keq zgjedhja e Daniel Fatzer zënë St-Laurent dhe ka hy ne ketë grevë urie për kërkesat personale.” Për kryetarin e Këshillit Sinodale, Xavier Paillard, sjellja e pastorit nuk është pa pasoja për institucionin dhe për komunitetin.

Përfundimi është i qartë: të dyja palët nuk duken të gatshëm për të bërë lëshime. Daniel Fatzer është e qartë. “Unë vazhdoj dhe, pasi unë nuk do të ketë probleme shëndetësore ose familjare. Tani unë jam pak i dobët dis. “

SHPËRNDAJE