Preshevë, 8 qershor  -Shqiptari Ali Qazimaj, i cili kërkohej nga Inerpoli për masakrimin e një çifti pensionistësh ishte mashtuiar, duke menduar   se ata ishin milionerë (“An Albanian asylum-seeker accused of murdering an elderly, millionaire couple told a friend he had ‘done a bad thing’ shortly before the body of one of them was found, a court heard.”)  ka shkruar DelyMali, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

“I vrava valla se mondova se kane prare, jane milionerë..” ka rrëfyer vetë shqiptariu  para policisë britanike pas ekstradimit. Qazimaj ka thënë se kishte marrë informacione të rreme  gabuara çifti britanik Stjuart ishte milionerë dhe vendosi t’i grabiste, por gjithçka shkoi huq shkruan hstypi britanik.

Qazimaj në Britani arriti në vitin 1999, duke pretenduar se ai u largua nga Kosova disa muaj më parë. Ju dha atij azili dhe në vitin 2005 ai ka marrë shtetësinë e Britanisë së Madhe. Siç është përmendur në gjykatë shqiptare të Kosovës herë pas here e ka përdorur emrin Marco Costa, dhe tani, me sa duket, pohon se emri i tij nuk është Ali Qazimaj, por Dapi Vital.

Qazimaj, pasi vrau çiftin në Sufolk, fshehu trupat e tyre. Ai më pas u arratis në Francë. Qazimaj, mësohet se ka hyrë në Britani si “refugjat lufte” i Kosovës, por në fakt është nga Rinasi i Tiranës. Ka raste të tilla shume shqiptare (madje edhe gazetar te nje tv te njohur ne Shqiperi) i cili si “azilkërues nga Kosova” ka fituar azilin ne Britani

Siç u tha në gjykatë, Qazimaj  njihet si njeriu i cili çdo ditë konsumuar rreth 1.000 euro në makinat e fatit. Gjatë gjykimit u tha se ky shqiptar kihste probleme financiare, ka qenë në borxhe të mëdha nga lojrat e atit dhe duke luajtu kumar.

Ai tashmë rrezikon që të dënohet me burgim të përjetshëm për masakrën e 3 qershorit të vitit të kaluar

 

SHPËRNDAJE