haffPreshevë, 7 dhjetor – Programi për Vlerësimin Ndërkombëtar të Nxënësve-PISA (Programme for International Student Assessment) edhe në Luginne e Preshevës po shenohet dhe  eshte pjese aktiviteteve te kesaj dite boterote te arsimit, duke shperblyer nxenësit e saj shembullor.

Elma Zejnullahu, nxense kjo e Shkolla e Mesme Teknike “Presheva”  ështe e para studiuse duke rrembyer pothuaj cdo cmim qe dhuron  SHMT “Presheva”. Cdo vit nxenese e dalluar ne mjekesi. Ajo prine në cdo aktivitet edukative shendetesore me shoqet e saj. Si rezultat i gjihhe kesaj dije dhe je ser  atkivitetesh e reja Elma Zjenullaha kishte publikuar dhe nxorri nje liber me poezi si nxenese dhe tash se fundit na nderoi edhe me titullin me të lart fetar Hafeze e Kur’anit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Elma është shembulli më i veçantë i një të reje të udhëzuar në rrugën e Krijuesi te mëdhërueshëm, Allahut (xh.h) në rrugën e shpëtimit dhe pastërtisë shpirtërore; një vajzë e re në moshë, mirëpo me përkushtim të madh ndaj Kur’anit.

Pra Elma Fejzullahu, ershte dëshmi se punen e saj shkolla, shenkca nuk pengon fene as per te studiuoiuar Kur’anin, perkndrazi ato ndihmon, fndja te gjitha aot kane orjginen nga Kur’nai i dnritshme. Ajo  pervec sukseseve ne fen tone islame, ajo po ashtu prine me suksese edhe ne shkollen e mjekesise,  shembull për cdo nxenes.hafzz

SHPËRNDAJE