Bujanoc, 20 shkurt -Nje dlegacon i OSBE-së i prire nga Valery Perry, me bashkëpunëtorë kane vizituar sot selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar ne Bujanoc të pritur nga kryetari Jonuz Musliu. Nga ky takim i zyrtarëve te OSBE-së me kreun KKSH-së kane biseduar për situaten aktuale ne Luginë në vecanit për kulturën, librat dhe gjuhen shqipe ne Krahinen e Preshevës, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Kryetari Musliu e njoftoi me rrjedhat e KKSH-së, punën dhe çështjet që presin të zgjidhen duke vënë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip, sikur dhe çështjet me rëndësi të veçantë për shqiptarët e Medvegjes, Bunanocit dhe Preshevës,.

Vlen të theksohet se gjatë takimit vëmendje e veçantë i kushtua projektimit dhe projektet që kanë të bëjnë me rininë.

SHPËRNDAJE