Kosovo's incumbent PM and leader of the Democratic Party of Kosovo Hashim Thaci gestures at supporters during a pre-election rally in PristinaPerkunder asaj se SHBA-të dhe Brukslei jane dekalruar qarte se niuk mbeshtsi  asnje kanidta për presidnte ardhshme te Kosovës, pas sakdimit të madnaitt te Atifete Jahjagës, partizanet e PDK-së kane deshire qe liderin e tyre ta kene ne kryet te shtetit te Kosovës, perkunder asaj se diplomacia kosovare ka deshtuar  fiasko për ingrimet e Kosovës, nesee kujtoijme deshtëmin ne UNESC-o, Interpol apo së fundit ne Strasbourg, ka skhruar agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”.

Krahas të gjitha ketyre regreseve ne Kosovë dhe deshtimeve te Hashim Thaçi megjithate  sipmatizantet  e tij bëjn e mend te zgjedhet ai president më 5 mars.

Zëvendëskryeministri Thaçi do të votohet për president në ditën e parë të Epopesë së UÇK-së, më 5 mars, bën të ditur një burim i afërt me kabinetin e Thaçit.

Indeksonline mëson se Thaçi është përcaktuar për 5 marsin për shkak të simbolikës së madhe që ka kjo datë për luftën për pavarësi të popullit tonë dhe për të si ish-udhëheqës politik i UÇK-së.

“Është fakt i kryer kjo punë, por ende nuk po duan që ta bëjnë publike. Më 5 mars ka nisur Epopeja e UÇK-së dhe është data kur do të votohet Hashim Thaçi për president. Kështu i është thënë edhe shefit tonë të Grupit Parlamentar”, ka thënë një deputet për Indeksonline, në kushte anonimiteti.

Indeksonline ka provuar që të marrë informacione edhe prej kabinetit të zëvendëskryeministrit Thaçi, nëse do të jetë 5 marsi datë kur do të caktohet seanca për votimin e tij për president, por kjo as nuk është mohuar dhe as pohuar prej tyre.

“7 marsi është data kur duhet të jetë i votuar presidenti i ri dhe seanca do të caktohet para kësaj date. Se kur do të vendoset, vendosin partnerët e koalicionit qeveritar”, ka thënë Ardian Arifaj, këshilltar politik i Thaçit.

SHPËRNDAJE